avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate in urma unui Accident Vascular ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate in urma unui Accident Vascular Cerebral

Buna ziua,
Tatal meu in varsta de 63 de ani (n.1953) a suferit in urma cu o luna (09.08.2017) un AVC ischemic, ramanand paralizat pe partea stanga (mana+picior).
Mergand la comisie cu dosarul necesar pensiei de invaliditate am primit urmatorul raspuns: 'nu se poate depune dosarul decat dupa minimum 3 luni de tratament".
Mentionez ca tatal meu nu are momentan niciun venit si are o vechime in cadrul muncii de 29 de ani.
As dori sa aflu daca este legal/normal refuzul comisiei de a-mi primi dosarul pe motivul specificat mai sus si daca este obligatoriu sa treaca cele 3 luni (90 de zile) pentru a depune dosarul respectiv.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:49, 10 Ianuarie 2019
Precizati in ce conditii s-a produs AVC -ul, respectiv daca in momentul producerii era sau nu angajat, daca evenimentul s-a produs in timpul desfasurarii activitatii in cadrul firmei angajatoare.
In cele 3 luni de tratament poate beneficia de concediu medical platit daca era/ este angajat.
Spuneti ca momentan nu are niciun venit, iar dupa varsta, tatal dvs. nefiind pensionar pentru limita de varsta/ pensionar anticipat, ar trebui sa fie in somaj cu indemnizatie de somaj (eventual terminata dupa data producerii evenimentului)/somer fara indemnizatie de somaj.
Precizari suplimentare gasiti aici: [ link extern ] /
Urmariti etapele pensionarii, pct.2
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
În 20 aprilie 2018 am făcut avc.pe partea dreapta a creietului și mi-a afectat partea stanga a corpului .mana și piciorul. Fac tratament și acuma .toți datorii mi-au spus ca nu ma poate pensiona pe caz de boala. Am 36 de ani..oare de ce?
Trebuia sa deschideti discutie noua.
Numai doctorii va pot lamuri de ce in prezent nu va puteti pensiona pe caz de boala. Fiind in tratament, in prezent va aflati, probabil in concediu medical prelungit prin comisia medicala si nu ati acumulat inca cele 273 de zile, maxim care se acorda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap jimonalisa jimonalisa in anul 1994 tatal meu a fost internat la sectia de neurologie in urma a 3 episoade de atacuri ischemice cerebrale tranzitorii si reversibile , repetitive , ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap nebunika08 nebunika08 Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Bunicul meu in varsta de 83 de ani a suferit in urma cu un an si 5 luni un AVC ischemic din care a rams cu sechele, mai ... (vezi toată discuția)
Ajutor social, pensie de invaliditate sau incadrare in grad de handicap iuliana.jilavu iuliana.jilavu Buna seara, mama mea a facut un avc ischemic,este paralizata pe partea dreapta,nu merge,nu sta nici macar in sezut,intr-un cuvant e paralizata,are nevoie de ... (vezi toată discuția)