avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Buna ziua. As avea nevoie de sfatul dumneavoastra. Cum pot face parintii mei daca doresc ca dupa decesul unuia sa ramana totul celuilalt sot fara ca , copiii sa poata cere parte din mostenire?Mostenirea sa se imparta intre copiii doar dupa decesul ambilior soti.Exista vreun tip de act care da aceasta posibilitate fara a putea fi atacat ? Si daca un copil primeste 1 apartament de la parinti cat timp sunt ambii in viata cum este mai sigur pt a nu fi atacat : cu donatie sau cu contract de vanzare/cumparare? Mentionez ca parintii mei au si o casa care ramane mostenire .
Cel mai recent răspuns: DANIELA TONICA , Avocat 06:18, 23 Iunie 2011
Din pacate vanzarea intre soti nu este posibila.
Nu exista nici o cale prin care toata averea unuia dintre soti sa ramana ceilulalt sot la deces. Sotii pot intocmi testamente unul altuia, insa cu respectarea rezervei succesorale in favoarea copiilor.
In ceea ce priveste modalitatea de instrainare a apartamentului, contractul de vanzare-cumparare este cel mai sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act intre frati in vederea despagubirii partii mostenite DanaX11 DanaX11 Buna ziua, Imi cer scuze daca nu e locul potrivit unde sa intreb acest lucru, insa am nevoie rapida de o lamurire. Situatia este urmatoarea: In urma ... (vezi toată discuția)
Impartire avere prin acordul partilor lucit lucit Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: Parintii traiesc. Ei au o casa cumparata impreuna in care locuiesc, iar tatal are alte 2 case si terenuri la tara, ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire casa care sa nu fie atacate in instanta dodorel62 dodorel62 Buna dimineata. Eu am fost casatorit , iar parintii mei mie si fostei sotii ne-a facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere mie si fostei sotii, ... (vezi toată discuția)