avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nu vor sa imi prelungeasca dovada de permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nu vor sa imi prelungeasca dovada de permis

va salut! doresc sa imi prelungesc dovada de permis , ultima oara am prelungit-o anul trecut , timp in care sa dat o sentinta in care primesc 2 ani cu suspendare dar care nu e definitiva, si merg azi sa o mai prelungesc odata pentru ca eu stiu ca pana nu ramane definitiva am acest drept, si culmea mi se spune sa vin maine sa fac o cerere la registratura dar mi sa spus ca sunt sanse foarte foarte mici sa imi dea voie sa o prelungesc. de ce asa ceva ? legea spune ceva si tot ei o si incalca ? lamuriti-ma si pe mine va rog frumos! zice ca vezi doamne e penal si 2 ani cu suspendare, ok inteleg , dar daca nu e definitiva ( sunt in faza de apel ) de ce nu o pot prelungi???
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 22:33, 29 Iulie 2008
Art. 111 din OUG 195/2002 R
[...]
(6) Prelungirea dreptului de circulaţie, atunci când dovada înlocuitoare eliberată în condiţiile alin.(4) prevede acest drept, se poate dispune, cu câte 30 de zile, de către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia s-a comis fapta, la propunerea procurorului care efectuează urmărirea penală sau care exercită supravegherea cercetării penale ori la propunerea instanţei de judecată care soluţionează cauza penală ori plângerea introdusă împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, până la dispunerea neînceperii urmăririi penale ori scoaterii de sub urmărire penală sau, după caz, până la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti.
(7) Decizia şefului poliţiei rutiere privind prelungirea dreptului de circulaţie poate fi atacată la instanţa de contencios administrativ competentă, de orice persoană interesată. Procedura prealabilă nu este obligatorie.

Se poate prelungi dar nu in mod obligatoriu, ramane la latitudinea şefului poliţiei rutiere... nu-ti convine decizia lui de neprelungire a dovezii fa cum scrie in alin. (7).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada permis-penal elmauss elmauss va salut! sunt intr-un proces pentru vatamare corporala din culpa. m-i sa eliberat dovada de permis. intrebarea ar fi urmatoarea : s-a dat o sentinta la ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victima ContSters78113 ContSters78113 Buna Ziua . In urma cu 1an si ceva am avut un accident cu victima care a decedat ulterior la spital dupa ceva vreme (1 luna) , sau facut cercetari la fata ... (vezi toată discuția)
Permis - prelungire dovadă înlocuitoare Milan1987 Milan1987 Dovada de inlocuirea permisului retinut se poate prelungi?? (vezi toată discuția)