avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident auto cu victima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident auto cu victima

Buna Ziua . In urma cu 1an si ceva am avut un accident cu victima care a decedat ulterior la spital dupa ceva vreme (1 luna) , sau facut cercetari la fata locului ,expertiza de circulatie etc, nu am consumat alcool , atunci am primit o dovada cu drept de circulatie pe 15 zile care se poate prelungi in fiecare luna , nu am mai incercat sa prelungesc dovada, dovada cu drept de circulatie pe 15 zile am primit dupa ce a decedat victima . Vreau sa inteb daca mi se poate restitui permisul inapoi si cum ar trebui sa procedez , inca nu am fost trimis in instanta .
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 15:44, 3 Februarie 2009
In cazul uciderilor din culpa (cum este cazul dvs.) prelungirea dreptului de circulatie , atunci cand dovada inlocuitoare prevede acest drept, se poate dispune cu cate 30 de zile, de catre seful politiei rutiere pe raza careia s-a comis fapta, la propunerea procurorului care efectueaza urmarirea penala sau care exercita urmarirea cercetarii penale ori la propunera instantei de judecata care solutioneaza cauza penala ori plangerea introdusa impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei, pana la dispunerea neinceperii urmaririi penale ori scoaterii de sub urmarire penala sau, dupa caz, pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti.
Dvs.va trebui sa solicitati procurorului care supravegheaza cercetarea penala, in cazul in care dosarul nu a ajuns la parchet deja, sa dispuna printr-o incheiere, prelungirea dreptului de a circula. Incheierea se va comunica din oficiu sefului politiei rutiere, iar dvs. veti primi dovada cu drept de circulatie pentru 30 de zile. Din 30 in 30 de zile va trebui sa faceti aceasta cerere, pana la solutionarea dosarului penal.
Cu stima,
av. Hornea M.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada circulatie denisiaaa denisiaaa dovada de circulatie nu se poate prelungi pe o perioada mai mare de 30 zile? (vezi toată discuția)
Permis - prelungire dovadă înlocuitoare Milan1987 Milan1987 Dovada de inlocuirea permisului retinut se poate prelungi?? (vezi toată discuția)
Nu vor sa imi prelungeasca dovada de permis elmauss elmauss va salut! doresc sa imi prelungesc dovada de permis , ultima oara am prelungit-o anul trecut , timp in care sa dat o sentinta in care primesc 2 ani cu ... (vezi toată discuția)