avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovigneta camera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovigneta camera

Buna ziua

In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost inmanat.

Problema este ca de la aceasta data am mai circulat inca cateva luni fara rovigneta uitand complet ca este expirata.

Daca platesc amenda si despagubirea, exista riscul sa mai primesc alte amenzi din acelasi motiv pe perioada in care am circulat fara rovigneta?

De asemenea inca o intrebare in PV scrie ca am condus autovehiculul categoria A, desi este categoria B. Ma poate ajuta asta?

Multumiri
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:38, 17 Iulie 2011
veti primi amenda ptr fiecare inregistrare a CNADNR facuta in perioada in care nu ati avut rovigneta.
Multumesc pentru raspuns. M-am lamurit si in privinta categoriei care nu coincide cu cea a regimului de permise, vehicule categoria A insemnand autovehicule in domeniul vignetelor.

Observ in procesul verbal ca se specifica urmatorul lucru:
"Dovada savarsirii contaventiei se gaseste la sediul CESTRIN specificat in anten, pe termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei, conform termenului de prescriptie a faptei in baza OG 2/2001 priving regimul juridic al contraventiilor cu modificarile si completarile ulterioare, si va fi pusa la dispozitia instantei in urma unei solicitari in acest sens a acesteia, in cazul contestarii prezentului PVCC"

Eu am primit PV-ul la exact 6 luni si 13 zile de la data contraventiei. Inseamna ca dovada nu mai exista si pot fi absolvit de o orice penalizari?
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
antidote, utilizator
Contestati PV in termen de 15 zile de la comunicare, nu platiti nimic deocamdata ( actiunea suspenda plata) si invocati si prescriptia. In subsidiar solicitati inlocuirea amenzii si a tarifului de despagubire cu un avertisment.

Da, e posibil sa primiti si alte PV. Nu se aplica la contraventii principiul non bis in idem.
Dupa datele pe care le prezentati PV a fost trimis cu intarziere si o eventuala contestatie v-ar da castig de cauza. Legat de faptul ca ati circulat mult timp dupa inregistrare fara rovinieta de fiecare data cand ati trecut si aparatul de inregistrat era activat de atatea ori veti primi cate o amenda.
categoria "A" la rovineta !!!!!!!!!!nu la carnet! la A SE INCADREZA AUTOTURISMELE , contestatia va anuleaza pv dar daca ati circulat mai mult fara rovineta nu i a buna!
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
vxd, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta - proces verbal in care categoria autovehiculului este mentionata eronat tzontzonel_2006 tzontzonel_2006 Am primit o amenda pt rovigneta prin posta. Intrebarea mea este daca pot contesta amenda in instanta pt motivul: 1. Categoria masinii scrisa in procesul ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsa rovigneta - termene de prescriptie karina0910 karina0910 am primit la data de 1 noiembrie o amenda lipsa rovigneta din data de 27 aprilie.Am inteles ca amenda se prescrie dupa 6 luni.Pe 4 nov. cand am ajuns acasa,am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu rovigneta sandoor sandoor Buna ziua, am o Dacie double cab, de 3 ani, pentru care anual in Octombrie cumpar rovigneta pe un an de zile ca sa nu mai am problema in urmatorii 12 luni. In ... (vezi toată discuția)