avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amendat pentru ca aveam un afis de vanzare pe geamul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amendat pentru ca aveam un afis de vanzare pe geamul masinii

Azi am fost amendat (250 RON) in Alexandria, TR pentru ca am avut in geam la masina un afis pe care scria DE VANZARE, etc. Mi-au dat un proces verbal pe care apare HCL 119/2009 cap. IV pct. D al. a) ce poate fi gasit la adresa: [ link extern ]

Am scris la rubrica mentiuni ca nu sunt de acord cu PV, ca nu am fost avertizat, etc. Cei de la Politia comunitara au spus ca au poze, etc. insa cand s-au uitat pe aparat nu aveau nimic...

Am vreo sansa sa castig in instanta anularea PV-ului sau macar schimbarea lui in AVERTISMENT!??

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: edward_eeu , utilizator 17:57, 17 Ianuarie 2012
Adaug faptul ca mi-a fost scris gresit numele de familie, adaugandu-se o litera numelui. In loc de Untesu au scris Untescu... :(
Este o forma de publicitate care chiar daca este pt. masina proprie, este tot o forma de publicitate si intra la L.148/2000 privind publicitatea.
In instanta, veti avea posibilitatea sa va aparati aratand ca este masina proprie, ca nu aveti posibilitatea sa platiti anunturi publicitare si solicitati transformarea amenzii in avertisment.
Am citit acum legea 148/2000 privind publicitatea si nu ma incadrez cu nimic la ea. In plus am fost sactionat contraventional in baza HCL amintit mai sus...

Legea 148/2000: [ link extern ]
A avut loc procesul. Doamna judecator a spus ca nu conteaza cate masini vand, atata timp cat eu o vand inseamna ca comercializez. Asa ca procesul verbal nu poate fi anulat. Atunci (si la sugestia ei) am cerut transformarea lui in avertisment. S-a dat sentinta si am primit sentinta acasa, care prevedea trasformarea PV de contraventie in avertisment, motivand ca scopul era unul educativ (amenda era de 500 lei, 250 lei in 48 de ore) si ca avertisemntul era suficient. Dupa 15 zile (de necontestare) sentinta a devenit definitiva si irevocabila. Am mers cu ea la primarie, am facut o cerere scrisa si intr-o saptamana am primit banii inapoi de pe amenda platita.

Cu stima,
Eduard U.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
edward_eeu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv - expunerea spre vanzare auto in spatiile publice hihahi hihahi Buna ziua, Am fost acum ceva timp in targul auto, doar ca nu am intrat in targ ci am lasat masina in parcarea din strada (regulamentar parcata) si avea in ... (vezi toată discuția)
P.v. - neprezentare acte adivro2 adivro2 Buna ziua, In data de 01.08 a.c. am circulat cu autoturismul fara a avea actele asupra mea (nici pe alte mele nici ale masinii, uitate acasa na #-o). Am ... (vezi toată discuția)
Amenda staționare MaryjaneTea MaryjaneTea Amenda staționare neregulamentară Buna ziua, locuiesc în Otopeni pe o stradă foarte puțin circulata unde majoritatea vecinilor își parchează ... (vezi toată discuția)