avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Limitele competentei materiale a judecatoriilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Limitele competentei materiale a judecatoriilor

Buna ziua,

as dori sa stiu care sunt limitele competentei materiale ale judecatoriilor, intrucat, in 2 dosare similare depuse la aceeasi judecatorie, intr-un dosar s-a admis exceptia de necompetenta materiala, iar in cel de-al doilea s-a dispus repunerea pe rol, in urma concluziilor scrise ale debitorului. Iar acest al doilea dosar avea valoare mai mare decat primul, aproximativ 600.000 lei

Multumesc
Cel mai recent răspuns: lemontee , utilizator 14:55, 24 Iunie 2011
Judecatoriile judeca procese si cereri privind creante de pana la 2.000 lei inclusiv, cereri in materie comerciala pana la 100.000 lei, cereri in materie civila de pana la 500.000 lei.
Acum depinde care era obiectul cererilor si care era sursa generatoare a sumelor solicitate.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
Mihaela Nevoie, Avocat
cererea era pe ordonanta de plata 119/2007, deci materie comerciala. drept pentru care va trebui sa dau raspuns si, de asemenea, sa solicit, din nou, declinarea competentei in favoarea tribunalului

multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiecte pt admitere barou - nelamurire florentza florentza Buna ziua! As vrea sa-i intreb pe cei care s-au pregatit pentru admiterea in barou (si nu numai) cate ceva despre materia studiata. Nu am pentru acum decat o ... (vezi toată discuția)
Motiv de anulare in recurs amuri amuri Buna seara! 1. Am avut deschis un proces civil, in calitate de reclamant. 2. Paratul a invocat declinarea de competenta in favoarea Trib Bucuresti-Sectia ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise Andr33agav Andr33agav Buna ziua, Instanta a dispus urmatoarele: Amână pronunţarea la data de ...., pentru a se depune concluzii scrise pe excepţia necompetenţei teritoriale ... (vezi toată discuția)