casco- pot sa nu accept dauna totala si sa oblig asigurarile sa imi plateasca pana la 85% din valoarea asigurata pentru reparatie si sa suport eu costul suplimentar?
Am avut un accident in care mi-au fost avariate farurile, stopurile, senzorii de parcare, radiator, suma pentru reparatie fiind destul de mare ca domnii de la asigurari sa claseze dosarul ca si dauna totala, insa devizul nu depaseste suma asigurata. Airbag-urile, motorul, directia,... nu mi-au fost avariate, motiv pentru care epava are valoare...eu doresc sa imi repar masina deoarece consider ca o mai pot folosi, insa domnii de la asigurari mi-au gasit cumparator la epava fara sa tina cont de dorinta mea care este sa imi dea 85% din suma asigurata sa imi repar masina si sa platesc eu diferenta de inca vreo 5%...Ei spun ca imi dau suma asigurata si gata, fara prea multe explicatii. M-am gandit sa ii actionez in judecata si sa le cer si cheltuieli cu masina inchiriata pe care o folosesc de la accident...credeti ca am vreo sansa ....macar cu reparatia?
Presupun ca ca s-a declarat dauna totala in urma intocmirii unui deviz de reparatii. In cazul unei daune totale asiguratorul este obligat sa achite valoarea maxima de despagubire in conditiile prevazute in contract. Inteleg ca in contractul dvs se prevede ca valoarea maxima a despagubirii este egala cu 85% din valoarea autoturismului la data accidentului. In cazul daunelor partiale se plateste contravaloarea reparatiei autoturismului.
Solicitati sa va motiveze in scris motivele pentru care nu va acorda despagubirea in conformitate cu prevederile contractului. Formulati obiectiuni. Este bine sa apelati la serviciile unui expert. Convocati asiguratorul la conciliere si daca rezultatul este negativ actionati societatea de asigurare in judecata.
Despagubire partiala
luoana
In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)