avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... card de credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

card de credit

Buna ziua
Va multumesc din suflet pentru ceea ce faceti si ma bucur foarte mult ca am gasit in sfirsit un ajutor.Am si eu o mare problema cu EOS KSI.In urma cu 2 ani tatal meu a facut un card de cretit la BCR de 9000 ron,bani pe care se pare ca i-a folosit.Cardul am inteles de la banca ca nu are asigurare chiar daca tatal meu avea pensie de boala avind cancer.Tatal meu a decedat anul trecut in luna iunie.Am dus certificatul de deces la banca si i-am anuntat ca tata a murit ,ei au ridicat din umeri si spun ca se subintelege sa plateasca copii sau sotia.Mama are si ea pensie de boala si nu a semnat pentru acel card .Ce-i de la eos au sunat pe fix si stiu si ei ca tata e decedat dar insista cu telefoane si notificari in care spun ca"in caz de neplata va aducem la cunostinta faptul ca in temeiul art.1073 si art.969 din codul civil precum si art.79 ali.2 din legea 58/1998 republicata privind activitatea bancara ,contractul de credit constituie titlul executoriu,iar recuperarea debitului ,a penalitatilor,si a tuturor cheltuielilor aferente se va face prin executare silita a bunurilor mobile si imobile, prezente si viitoare din patrimoniul dumneavoastra."
Apartamentul in care sta mama si sora mea sint de 3 ani pe numele surorii mele iar eu am masina credeti ca se pot lega de ce este al nostru prin executare silita sau va trebui sa platim noi acei bani.
va multumesc din suflet si sper sa ma puteti ajuta caci noaptea nu mai am liniste .
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:48, 29 Iulie 2008
Cu privire la o situație asemănătoare, am răspuns zilele trecute, nu ştiu pe ce topic...
Ideea este că defunctul a lăsat o avere succesorală constând în activ şi pasiv, adică bunuri mobile şi imobile, precum şi datorii, ca cea de la bancă.
Astfel, nici o altă persoană nu poate răspunde cu bunurile proprii pentru datoria altuia, dar după dezbaterea succesorală a averii defunctului, moştenitorii acestuia vor prelua atât activul cât şi pasivul averii defunctului, astfel că, aceştia vor răspunde de achitarea creditului restant cu penalităţi, dobânzi etc. în cotele stabilite de lege, cote prin care au moştenit averea succesorală.
Excepţie fac următoarele situaţii:
- nu are loc dezbaterea succesiunii, caz în care creditorul va putea executa silit toate bunurile mobile din casa în care a locuit defunctul, urmând ca adevăraţii proprietari ai bunurilor să se apere printr-o contestaţie la executare cu chitanţe sau facturi din care să rezulte că proprietar este altcineva şi nu defunctul, în caz contrar, acestea vor fi supuse vânzării la licitaţie publică.
- puteţi dezbate succesiunea după defunct şi să nu acceptaţi succesiunea sau să o acceptaţi sub beneficiu de inventar, adică să acceptaţi să achitaţi pasivul -datoriile numai în limita activului succesoral.
Dacă acceptarea succesiunii după defunct are loc pur şi simplu de soţia supravieţuitoare şi fiii defunctului, soţia va moşteni 1/4 din averea defunctului iar copiii acestuia 3/4 din aceasta, respectiv sora 3/8 şi dv. 3/8. ;)
Nu a avut loc nici o succesiune sora mea a cumparat cu contract de vinzare cumparare apartamentul in care stau avind grija de ei cu spitalele asa ca eu si fratele meu nu avem nimic si nici mama.
In aceasta situatie se pare ca, cel putin momentan, nu exista nimic de executat si cred ca exact asta ati dorit dvs. sa auziti.
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Rate la banca iliecristian iliecristian tatal meu care a decedat avea rata la o banca .el nu a girat cu nimic la acest impumut si as vrea sa stiu ce se intampla daca nu platim? (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)