avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... ACTE ELIBERATE IN ROMANIA SE POT TRADUCE, LEGALIZA SI ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

ACTE ELIBERATE IN ROMANIA SE POT TRADUCE, LEGALIZA SI APOSTILA LA TRADUCATOR, NOTAR SI LA PREFECTURA IN ITALIA?

ACTELE ROMANILOR PREZENTI IN ITALIA POT FI TRADUSE DE TRADUCATOR AUTORIZAT IN ITALIA APOI LEGALIZATE, APOSTILATE DE NOTAR SI PREFECTURA DIN ITALIA?
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 00:46, 30 Iulie 2008
Daca sunt acte eliberate de autoritatile romane, aici se vor face legalizarile si apostilarile care va sunt necesare. E o procedura simpla, o poate face orice pers. desemnata de dvs. in cazul in care nu sunteti in tara, dar actele va sunt necesare in Italia.
Traducerile legalizate se pot face oriunde exista un traducator autorizat romana-italiana..
Apostilele nu pot fi puse la Consulate sau ambasade, ci doar in tara.
Teoretic se poate cere prin Ambasada punerea apostilei pe act, insa dureaza cel putin 6 luni....
Evident ca ma refer la actele eliberate de autoritatile romanesti...
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2008
ContSters56778, utilizator
Multumesc pt raspuns dar eu totusi cred ca in tarile membre ale Conventiei de la Haga, Prefecturile pot sa apostileze documentele eliberate in Romania. Altfel de ce exista conventia de la Haga?
Rolul conventiei de la Haga este de a simplifica procedurile de recunoastere a inscrisurilor emise de un stat strain.Apostila este un fel de supralegalizare, care atesta practica cum ca autoritatea care a emis actul exista. Ori asta nu se poate face decat de statul eimtent.
Inainte ca Romania sa adere la aceasta Conventie procedura era mult mai greoaie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)
Echivalare diploma cetatean european pentru admiterea la facultate in romania alexandracdr alexandracdr Am nevoie de echivalarea diplomei de sfarsit de liceu din Portugalia, problema inampinata are de a face cu Apostila de la Haga. Am intrat pe site-ul CNRED si ... (vezi toată discuția)
Supralegalizare certificat de nastere cetatean marocan khadija 40 khadija 40 Bună ziua problema mea este următoarea: sunt căsătorită cu un cetățean marocan, ne-am căsătorit în Italia, acum noi vrem sa înregistrăm ... (vezi toată discuția)