Buna seara, sotul a cumparat un apartament din banii parintilor inainte de casatorie, in 2004. In anul 2005 s-a cununat. In cursul anului 2010 relatia s-a degradat iar sotul a plecat de acasa la bunica. Sotia naste anul acesta in februarie un copil. Casa a fost vanduta cu obligatie de eliberare la 30.06.2011. Cu o parte din bani, sotul a cumparat un apartament de 2 camere, dar pe numele mamei lui, in care sa se mute sotia cu copilul. Sotia nu mai vrea sa elibereze apartamentul pana nu i se trece casa nou cumparata pe numele ei sau al copilului. Intrebare. Este obligat sotul sa-i asigure locuinta ei ? Noul proprietar al apartamentului poate sa o evacueze fortat in baza actului de vanzare cumparare ?
asta seara a fost la avocat sa depuna actiunea de divort, deoarece sotul i-a reprosat ca-l va lungi cu divortul. Pana acum am discutat(eu sunt mamam baiatului) ca ea cu copilul si cu mama ei (care nu mai are nici ea casa) sa se mute in casa luata pe numele meu, urmand sa-i fac donatie pe jumatete de casa copiluilui
Doamna, fiul dumneavoastra nu e obligat sa-i ia casa viitoarei foste neveste. Daca ea nu vrea sa accepte favorul de a fi "tolerata" (asta e termenul juridic) intr-o casa care nu-i apartine, sa fie sanatoasa.
Cum adica sa-i asigure 3 ani locuinta? Ia sa ne spuna avocatul dumneai articolul si legea care prevede asta, sa ne dumirim si noi astia care stim mai putine.
Fiul dumneavoastra va fi obligat la pensia de intretinere in masura in care copilul ii va fi incredintat mamei. Ma intreb...daca nu are locuinta stabila, cum ii va fi incredintat?
cat timp sunt casatoriti, sotul nu are dreptul s-o alunge din locuinta pe sotia lui (inca) si pe copilul lui. daca omul nu are in prezent o locuinta, ca a vandut-o... noul proprietar ii poate evacua linistit.
daca dvs le-ati oferit sprijin (desi nu sunteti obligata) si ati acceptat sa locuiasca in casa dvs, daca dansa nu doreste e treaba ei, poate doreste sa stea sub cerul liber.
sotul nu i-a abandonat, nu-si lasa fara aparare sotia si copilul . de la obligatia de intretinere...pana la a-i improprietarii pe sotie si copil... e cale lunga. e absurd ca sotia sa pretinda asa ceva
Masa partajabila
krista56
Buna seara. In cazul unui divort cu copil minor, tatal este obligat sa-i asigure locuinta mamei? Sotul a cumparat apartamentul si l-a mobilat integral inainte ... (vezi toată discuția)
Divort
dianalipa
buna ziua.in urma cu o saptamana am intentat proces de divort sotului pt infidelitate.am o fetita de 11 ani ,eu nu am lucrat niciodata deci nu am nici un ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori
turelu
Sunt casatorit din anul 2004. Dupa ce s-a nascut copilul in 2005 am vandut apartamentul in care locuiam (ce a apatinut mamei mele si vandut mie prin act ... (vezi toată discuția)