Buna seara.
Pe scurt am sa va relatez cazul meu in speranta ca cineva ma poate ajuta cu un raspuns.
Acum ceva ani am fost acuzata de amenintare, probele prezentate la politie de catre persoana care ma acuza au fost destul de subtiri, care se pot dovedi ca sunt si false.Cu toate acestea, m-am prezentat pt declaratii. Nu s-a intamplat nimic atunci, intre timp am plecat din Romania. La scurt timp dupa plecarea mea, am fost cautata iarasi de la politie, parintii mei au spus ca nu sunt in tara, urmad cand vin in concediu sa ma prezint din nou pt declaratii.
De atunci au trecut 2 ani si desi nu am fost inca in Romania acum 2 saptamani au venit 2 politisti cu o citatie pe motiv ca am fost vazuta in oras. Clar ca au informatori care ii duce pe piste gresite.
Ei bine, astazi, mama mea a gasit o hartie in posta, de la parchet- sunt invitata la audieri peste 3 saptamani.
Nu stiu in ce masura voi putea sa ma prezint, nu as vrea sa-mi pierd totusi locul de munca.
Intrebarile mele ar fi?
Se poate sa ma reprezinte avocatul meu?
Poate avocatul sa obtina o amanare la parchet pana cand pot sa ma prezint eu?
Va multumesc
Daca aveti incheiat un contract de asistenta juridica cu un avocat, acesta poate sa va reprezinte in fata Parchetului, pe baza unei imputerniciri avocatiale incheiata in baza contractului mai sus mentionat. In cazul in care dumneavoastra sunteti in strainatate si nu puteti sa va prezentati, avocatul dumneavoastra se va prezenta si va aduce la cunostinta procurorului motivele pentru care nu puteti fi prezenta si va va reprezenta interesele in ceea ce priveste eventualele intrebari pe care procurorul ar avea sa vi le adreseze. Cu stima.
Va multumesc pentru raspuns dle avocat.
@x-user- se pare ca da, s-a ajuns atat de departe in dorinta unor persoane de a se razbuna, asa e in Romania -chiar inspectorul care se ocupa de caz m-a spus- daca esti suficient de puternic nu te atinge nimeni, iar daca esti foarte mic in lumea asta mare-esti linsat. De aici am tras propriile concluzii, iar in justitia din Romania nu mai am absolut nici cea mai mica incredere.
Dati o procura printr-un notar unui avocat din Romania pentru a va reprezenta la parchet.
Trebuie verificat si daca citatia a fost emisa totusi pentru aceasta infractiune.