avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trebuie sa ma prezint la fiecare termen de judecata?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trebuie sa ma prezint la fiecare termen de judecata?

Sunt acuzat intr-un proces simplu de lovire si alte violente, insa momentam sunt plecat cu acte de munca in Anglia.
Am dat declaratie la politie, procuror, peste tot iar dosarul urmeaza sa ajunga in judecata.

As dori sa stiu daca voi fi nevoit, datorita serviciului (inginer software) sa ma prezint la fiecare termen de judecata sau pot fi reprezentat si de avocat?

Cam de cate ori va trebui sa vin in tara? Poate avocatul sa zica in locul meu ca-mi sustin declaratia data anterior la politie, sau sa vorbeasca el in locul meu ?
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 11:52, 24 Noiembrie 2011
Din pacate trebuie sa fiti prezent daca sunteti citat(si veti fi). recomandarea mea este sa va prezentati o data, atunci veti spune tot ce aveti de spus, de restul, daca va fi nevoie, se poate ocupa si avocatul dvs.
Daca sunteti plecat in strainatate va trebui sa comunicati adresa la care sa fiti citat, veti avea astfel suficient timp sa va planificati o calatorie, macar pentru un singur termen, asta daca va pasa de libertatea dvs. Nu va culcati pe o ureche, cum ca e un caz simplu, unde veti lua o pedeapsa mica, sau o amenda, sunt mii de cazuri in Romania, cazuri simple, care au sfarsit cu privare de libertate din nepasare sau din nestiinta.
Ce se intampla daca nu am comunicat nimic?!

Nu se intampla nimic, insa veti fi citat la adresa pe care ati declarat-o la politie/parchet pana acum. Iar in cazul in care nu va prezentati cand sunteti citat si toata povestea iese nu tocmai bine pt dvs. atunci nu veti putea invoca motivul ca nu ati stiut de proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amprenta de la locul faptei seke seke Am o mica problema..as vrea o scurta explicatie...acum cateva luni am lucrat la un prieten si dupa o sapt am plecat din tara...si cand am venit inapoi ma ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca am dosar penal???? laurentiuiasi laurentiuiasi salutare. in urma cu cativa ani am savarsit o infractiune de care binenteles nu sunt mandru. un fel de frauda mai bine spus.imediat , am plecat in spania sami ... (vezi toată discuția)
Consum droguri de mare risc black_angel black_angel Buna, am si eu o intrebare: Daca am fost citat intr-un caz de trafic de droguri de mare risc ca si martor...insa din declaratia mea reiese ca am consumat de la ... (vezi toată discuția)