Mama sotiei mele a fost casatorita de doua ori. Din prima casatorie a rezultat un baiat si din a doua o fata ( sotia mea ). Baiatul, fratele vitreg al sotiei mele, a purtat numele primului sot al mamei. In anul 1983 a murit tatal sotiei mele. Mostenitori au fost sotia mea si mama ei. In bunurile imobile din masa succesorala este apartamentul in care locuieste mama sotiei mele cu o cota indiviza de 1/2 iar restul de 1/2 formeaza cota de bun comun a sotului supravietuitor. In certif. de most. scrie ca sotiei supravietuitoare ii revine 1/4 din masa succesorala si sotiei mele 3/4.Fratele sotiei mele a murit in 1995. El a avut un fiu.
Acum sotia mea si cu mama ei vor sa vanda apartamentul. Mama ei doreste ca dupa vanzare sa-i dea si nepotului ei o parte din suma obtinuta pe vanzarea apartamentului, ca mostenire ca si cand ar fi murit.
Intrebarea mea este care este cota indiviza din acest apartament care i-ar reveni nepotului dupa moartea mamei sotiei mele si care este cota sotiei mele ca unica fiica in viata ?
Mostenire
elena_1234
Buna ziua,
Am urmatoarea problema:
Bunicul mamei mele a murit acum mai bine de 20 de ani. La momentul respectiv apartamentul s-a impartit jumatate intre ... (vezi toată discuția)
Succesiune
anissia
Am avut un var care a decedat in luna noiembrie anul trecut, casatorit dar fara copii. Acum vreo 2 ani se pare ca i-ar fi facut sotiei un act prin care ... (vezi toată discuția)