avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii venit brut micsorat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

venit brut micsorat

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca din motive financiare o societate nu mai poate sa sustina un salariu brut de 1000 lei poate sa-l reduca la salariul minim pe economie adica de 670 lei?
Si daca da ce acte se intocmesc si in baza carei lege
Multumesc mult pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:17, 8 Iunie 2011
Daca nu se aplica din codul muncii articolul cu urmatorul cuprins:
"(3) In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz." , atunci se poate face negociere directa cu salariatul si se incheie un act aditional.
Se poate micsora salariul printr-un act aditional semnat de ambele parti.
In functie de postul pe care este angajata persoana, salariul pentru norma 8h/zi poate fi de 670 lei pentru necalificati, 804 lei pentru functiile care cer studii medii, 838 lei pentru functiile care cer calificare (coafeza, strungar, etc.), 1340 lei pentru functiile care cer studii superioare.

O alta solutie sa micsorati costurile este sa reduceti norma de lucru si proportional, salariul.

Codul muncii, art. 41, se refera la modificarea contractului de munca.
Multumesc pentru raspuns.
Dar mai sunt valabili coeficientii de ierarhizare?
Eu am doua cazuri
1. o vanzatoare fara bac careia ii dau 670
2.o vanzatoare care are bacul si ii dau tot 670
Este bine?
Multumesc mult pentru raspuns.
Contractul colectiv la nivel national unde erau acei coeficienti, anul acesta nu mai e valabil. Incercati sa gasiti coeficientii in contractul de ramura la adresa de net [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011 ilysuciu ilysuciu salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare (vezi toată discuția)
Salarii diverse studii silvia99 silvia99 va rog frumos - am modificat salariile angajatilor cu minim - din 670 in 700 lei. ce fac cu cei ce au 804 brut, respectiv 1340? va multumesc! (vezi toată discuția)
Salariul minim 2011 stromelectro stromelectro Puteti sa-mi spuneti ce salariu minim se aplica de la 1 ianuarie 2011 pentru cei cu studii liceale sau superioare neexistand niciun coeficient de aplicare ... (vezi toată discuția)