avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... informatii despre infiintarea unui imm
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

informatii despre infiintarea unui imm

Buna ziua.
As dori sa infiintez o fabrica de producere a polistirenului expandat,am teren cu toate utilitatiile,informatiile necesare pt. demararea activitatii,dar m-ar interesa daca as putea obtine o finantare din partea statului sau a comunitatii europene si daca da, ce demersuri trebuie sa fac.Multumesc anticipat.
Ce varsta aveti?

In principiu trebuie sa va deschideti un SRL/SA si sa faceti un proiect de finantare.

Pentru tineri, statul roman acorda un grant de 10.000 de euro si garanteaza un credit la CEC de maxim 80.000 de euro pentru deschiderea unui IMM cu minim 2 angajati care sunt scutiti de la plata cheltuielilor sociale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
Am 43 de ani,dispun si de o suma de 50000 de euro,dar nu-mi ajung,investitia se ridica la aprox.150000 si ma gandesc la o modalitate de a finanta restul din fonduri ue,sau direct de la stat,avand in vedere ca voi face productie.
Cauta o firma intre cele multe bune care sunt cu economiste si consultanti in fonduri europene, pentru ca trebuie sa prezinti mai multe documentele. Nu esti incadrat in cele 10 mii de euro. Dar sunt altele, in cadrul poscce.In septiembrie poate se incadreaza cel al sau. Din azi trebuie sa pregatesc, ce este posibil. Mai tarziu poate ce nu ajungi cu atata documentatia ce trebuie sa pregatesc. [ link extern ]
Daca nu aveti firma cu activitate, un astfel de proiect poate fi finantat prin programul FEADR, masura 312; Investitia trebuie realizata in mediul rural. Acest program finanteaza inclusiv start-up-urile. Finantarea este de maxim 70% si nu poate depasi valoarea de 200.000 euro/proict. Prin acesta este eligibil inclusiv TVA. In rest, alte detalii trebuiesc discutate puctual pe intetia dvs de proiect.
Daca teren este in mediu rural asa este, dar masura 312 a fost inchisa anul aceasta si nu cred sa mai se deschida una. Sunt multe proiecte depuse. In fiecare an se ingreuteste cerintele. Sunt atata documentele ce ar fi bine sa fiti guidat de cel terminat acum o luna pentru ca diferentele sun mici de un an la altul. Daca este in mediul urban, poscce, in septembrie pentru investitie minore, precum ai dtale.

Alte discuții în legătură

Fondurile europene -- sunt disponibile pentru start-up? Sov Consulting Sov Consulting Raspunsul este: pentru anumite afaceri si in anumite conditii fondurile europene sunt disponibile si unor societati comerciale noi (fara activitate economica ... (vezi toată discuția)
Obtinere de fonduri europene pentru infiintarea unu laborator de tehnica dentara. aureliancafadaru aureliancafadaru Buna seara! As dori sa accesez fonduri europene pentru a putea infiinta un laborator de tehnica dentara! Care ar fi pasii si cum ar trebui sa procedez? Va ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene nerambursabile Eugenia1970 Eugenia1970 Buna ziua, as dori sa stiu daca un cabinet de stomatologie poate accesa fonduri europene nerambursabile necesare pt a trata persoane defavorizate ( copii din ... (vezi toată discuția)