avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata asigurari de sanatate

De cand se plateste asigurarea de sanatate de catre cei care au venituri din cedarea folosintei bunurilor(inchirieri)?




Cel mai recent răspuns: Oana Macovei , Avocat 15:15, 29 Iunie 2011
Cei care au salariu şi/sau sunt persoane fizice autorizate şi obţin venituri din chirii nu sunt obligaţi să plătească asigurarea de sănătate. Se plăteşte contribuţia la sănătate pentru venituri din chirii numai în cazul în care proprietarul nu are alte venituri impozabile, respectiv: salarii, venituri obţinute din activităţi independente, din agricultură, silvicultură, etc.
Cititi si OANAF2333/2007,care face distinctia intre cei care obtin venituri din chirii.Cei care au cel putin 5 contracte de inchiriere,sunt obligati la plata contributiei de sanatate.
Imi dati va rog cadru legislativ care spune ca doar daca nu esti deja asigurat se plateste 5.5% sanatate? Eu am CIM si cei de la casa de sanatate imi spun ca trebuie sa platesc 5.5% din 75% din venitul din chirie.(pe langa venitul salarial am inchiriat si un imobil)
Cate contracte de inchiriere aveti?
Doar un contract. Dar vreau cadru legislativ pentru ca la finante nu pot sa merg fara legislatie (ei au dreptate totdeauna daca nu am ceva scris). In OANAF2333/2007 am impresia ca e vorba de impozit nu de contributie fond sanatate.

Alte discuții în legătură

Plata contributie sanatate in baza contract de inchiriere garsoniera Diana Vladu Diana Vladu Buna seara! In momentul de fata detin o garsoniera pe care doresc sa o inchiriez in baza unui contract pe o perioada de 12 luni.In acelasi timp, eu sunt in ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Cass - obligativitatea asigurarii in sistemul public de asigurari sociale de sanatate Herra_ Herra_ 1. Persoana in cauza, avand calitatea de asociat unic, administrator, NEASIGURAT in sistemul public de pensii si asigurari sociale de sanatate, nu are nici un ... (vezi toată discuția)