avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata asigurari de sanatate

De cand se plateste asigurarea de sanatate de catre cei care au venituri din cedarea folosintei bunurilor(inchirieri)?




Cel mai recent răspuns: Oana Macovei , Avocat 15:15, 29 Iunie 2011
Sper ca acest articol publicat de avocatnet sa va fie de folos.

www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc. E foarte clar, nu inteleg cum oamenii "legii" nu inteleg sau mai bine zis nu vor sa inteleaga ceea ce este scris (tot de ei).
Cred ca este o neintelegere. Am citit Decizia Curtii Constitutionale si iata ce scrie in final:
"CURTEA CONSTITUŢIONALÃ
În numele legii
DECIDE:

Respinge ca neîntemeiată excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 257 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, excepţie ridicată de Gheorghe Boeru în Dosarul nr. 11.952/233/2009 al Judecătoriei Galaţi - Secţia civilă.
Definitivă şi general obligatorie.
Pronunţată în şedinţa publică din data de 10 martie 2011."
Eu stiu ca afost data Decizia nr 1394 de catre Curtea Constitutionala in care se arata ca nu e constitutional sa se plateasca contributia la sanatate calculata la salariul minim pe economie in cazul celor care au realizat venituri sub salariul minim pe economie.
In ceea ce priveste contributia datorata de cei care realizeaza venituri din inchirieri, acestia datoreaza contributie la sanatate daca acest venit este singurul realizat. Daca este salariat, persoana care are venituri din chirii NU datoreaza contributia la sanatate asupra veniturilor din chirii.
Va doresc o zi buna !

de fapt, oamenii legii refuza sa tina cont de doua decizii ale Curtii Constitutionale care sunt definitive si general obligatorii......hmmmm...numai in Romania se poate asa ceva:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributie sanatate in baza contract de inchiriere garsoniera Diana Vladu Diana Vladu Buna seara! In momentul de fata detin o garsoniera pe care doresc sa o inchiriez in baza unui contract pe o perioada de 12 luni.In acelasi timp, eu sunt in ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Cass - obligativitatea asigurarii in sistemul public de asigurari sociale de sanatate Herra_ Herra_ 1. Persoana in cauza, avand calitatea de asociat unic, administrator, NEASIGURAT in sistemul public de pensii si asigurari sociale de sanatate, nu are nici un ... (vezi toată discuția)