avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... infiintare srl sau imm cu cei 10000 de euro de la stat
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

infiintare srl sau imm cu cei 10000 de euro de la stat

m-ar interesa modalitatea prin care statul finanteaza tinerii pana in 35 de ani pentru a deschide o afacere pe cont propriu si ce demersuri trebuie facute pt. aceasta.multumesc
Cel mai recent răspuns: ADRIAN CHELARU , Alte profesii 11:11, 26 Iunie 2011
Incepand din, 22 februarie, intreprinzatorii in varsta de pana la 35 de ani pot depune planurile de afaceri in cadrul Programului de sprijinire a debutantilor in afaceri, prin care pot beneficia de finantare de pana la 10.000 de euro si pentru care este alocat in acest an un buget de 21 milioane de lei.

Planul de afaceri trebuie sa cuprinda investitii in active corporale si/sau necorporale, pe o perioada determinata, in scopul realizarii unor obiective clare, concrete si reale, se arata in Ghidul Solicitantului aferent Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre tinerii intreprinzatori.

Vor fi finantate achizitia de terenuri pentru constructii si/sau amenajari efectuate in cadrul proiectului, construirea sau achizitia de spatii destinate realizarii activitatii pentru care s-a solicitat finantare, de mobilier, echipamente tehnologice, masini, utilaje si instalatii de lucru, aparate si instalatii de masura, control si reglare, tehnica de calcul, de mijloace de transport, cu exceptia achizitiei de vehicule de transport rutier de marfuri, solicitate de intreprinderile care efectueaza transport rutier de marfuri in numele tertilor.

Solicitantul trebuie sa faca dovada detinerii in proprietate a terenului pe care urmeaza sa se realizeze constructia sau a unui drept de uzufruct, contract de concesiune ori inchiriere a terenului respectiv, valabil pe o perioada de minimum 5 ani de la finalizarea investitiei, iar activele achizitionate trebuie sa fie noi.

Alte facilitati acordate debutantilor in afaceri sunt scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariati, angajati pe durata nedeterminata.

Sursa: Mediafax

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma lungu nicolae lungu nicolae am mai putin de 35 ani,doesc a infiintez o firma nemai avind pina acum si sa pot beneficia de ajutorul guvernamental pt firme starter.Sotul meu detine 3 ... (vezi toată discuția)
Salut. pentru infiintare srl-d care e procedura? zorila adrian zorila adrian am si eu o intrebare?Daca imi deschid SRL D trebuie sa am neaparat proiect si care sunt pasi pe care trebuie sa i parcurg. (vezi toată discuția)
Firma noua sinel sinel 1.Vreau sa deschid o firma;[activitate transport rutier marfa si persoane] cu activitate 0,adica,nu am nici macar masinile cu care sa fac treaba. 2.Am fost la ... (vezi toată discuția)