avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intretinere - anulare contract de catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intretinere - anulare contract de catre intretinator

Buna ziua,

Eu si sotul meu am incheiat un contract de intretinere cu socrul meu care a murit intre timp. In acest contract este precizat ca trebuie sa avem grija si de soacra mea.
Problema este ca soacra mea a ramas imobilizata la pat iar eu si sotul meu ne-am despartit. Momentan este plecat si am ramas singura cu dansa.
Imi este foarte greu sa am grija de ea avand in vedere ca trebuie sa merg si la serviciu.
Am gasit o posibilitate sa o internez intr-un azil de batrani unde ar primi si asistenta medicala necesara. Insa nu stiu ce inseamna acest lucru avand in vedere contractul intocmit. Precizez ca rudele soacrei mele insista ca daca nu am grija de ea ma vor da in judecata. Imi este foarte greu avand in vedere ca sunt singura, si risc sa imi pierd si serviciul (ma tot invoiesc ca sa merg sa vad de ea.)
Va rog sa imi spuneti daca pot sa o internez la azil sau cum as putea sa ies din acest contract. Sunt disperata.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 17:56, 28 Iunie 2011
De ce sa-i anunte rudele? Ce obligatie legala exista in acest sens?

Nu este vorba despre o obligatie legala ci doar de moralitatea renuntarii la a mai presta intretinerea in sensul ca nu poti abandona o batrana pur si simplu. Rudele ar trebui sa cunoasca acest lucru si sa preia intretinerea batranei. Evident, nu?

In traducere, utilizatorul ar trebui sa-si aprinda singur paie in cap....

Sunteti prea aproape de problema supusa atentiei de catre utilizator.
Faceti cativa pasi in spate si veti avea o privire de ansamblu!
Eventual recititi postarile.
Diferenta de opinie provine din faptul ca au vad un debitor dispus sa renunte la a mai presta intretinere iar dvs vedeti un "utilizator" care ar trebui sa faca totul sa isi pastreze imobilul (exact ca marii avocati!).

Cred ca mai simplu ar fi sa angajati o femeie care sa va ajute cat timp sunteti plecata la serviciu, asta in cazul in care soacra dumneavoastra nu are nevoie de ajutor specializat.
Obligatia de intretinere odata neindeplinita duce la rezilierea contractului, aceasta se poate transforma in plata unei sume de bani plătibilă la anumite intervale, sub forma unor prestaţii periodice şi cu titlu de despăgubire echivalentă (art.
1075 C. civ.) insa va trebui ca cel ce avea dreptul la intretinere sa va cheme in judecata pentru neplata din culpa. Transformarea obligatiei nu este obligatorie ci doar facultativa. Insa asa cum se vede de aici (nu vreti sa mai prestati intretinere dar nici sa renuntati la imobil) si daca noi citim printre randuri intentii care contravin legii sau moralei imaginati-va ca un judecator care va priveste in ochii va rezilia contractul.
Nu doresc sa pastrez imobilul. Dupa cum am precizat sunt pe punctul de a divorta de sotul meu. In acest caz vreau sa ii revina doar lui raspundere ingrijirii mamei sale.

Nu imi permit sa angajez pe altcineva sa aiba grija de dansa. Vreau doar sa stiu cum pot sa renunt la partea mea de contract in mod legal.
Simplu - nu mai executati obligatia de intretinere. Cei interesati vor cere rezilierea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate ajuta cineva? mihaellaaa mihaellaaa In urma cu cinci ani am decis sa avem grija de soacra mea cu medicatie, cu mancare cu absolut tot ce are nevoie, dansa fiind foarte multumita de mine si de ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere potyi potyi buna ziua, Am incheiat de 2 ani un contract de intretinere cu vecina noastra , care nu are pe nimeni si este nevazator grd 1 De 2 sapt. a refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii intre cumnate... georgya2681 georgya2681 Suntem in urmatoarea situatie:soacra mea locuieste in casa socrilor ei neavand nici un titlu de proprietate pe numele ei(cat au fost in viata socrii nu le-au ... (vezi toată discuția)