avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum obtin stimulentul de insertie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum obtin stimulentul de insertie?

in august voi fi tata pt prima oara si cum sotia a lucrat doar fara carte de munca voi beneficia eu de concediu de cresterea copilului.Situatia financiara(900ron) nu imi permite sa stau acasa si as dori sa obtin stimulentul de insertie de 500ron si sa merg in continuare la munca.
Problema e caci cazuri din acestea nu au fost la noi la firma si toata lumea ridica din umeri inca sa pus problema caci nu e dupa mine daca vreau sa raman la munca ci doar daca e nevoie de mine...
as avea mare nevoie de ceva sfaturi eventual documentatia ce trebuie facuta ,unde?
Cel mai recent răspuns: myl03 , utilizator 18:27, 17 Octombrie 2011
1. Beneficiati de stimulentul de insertie daca optati pentru varianta pana la 1 an pentru CCC.
2. Puteti primi acest stimulent si fara sa intrati efectiv in CCC.
3. Iata ce spune Ordinul MMFPS nr.1474 din 6 mai 2011 pentru aprobarea Instructiunilor de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011...:

Situatie:
Persoana îndreptăţită solicită direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, neexprimându-şi opţiunea de a beneficia de concediu de creştere a copilului până la împlinirea vârstei de un an de către copil.

Solutie:
Persoana îndreptăţită poate solicita direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, dacă îndeplineşte condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, denumită în continuare OUG nr. 111/2010. Dacă la momentul cererii persoana solicită de la început stimulentul de inserţie, se consideră că şi-a exprimat opţiunea pentru varianta de concediu/indemnizaţie lunară sau, după caz, stimulent, prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 111/2010. Această opţiune nu mai poate fi modificată pe parcurs, însă persoana poate reveni în concediu de creştere a copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de un an, cu plata unei indemnizaţii aferente concediului şi poate continua apoi cu stimulentul de inserţie până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, în situaţia în care se reîntoarce la activitatea profesională înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an.


4. Luati legatura cu Primaria sau/si cu Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale sa va spuna cum sa procedati.
OUG nr. 111/2010 am citit-o si am inteles...cate ceva dar nu sunt lamurit deoarece unele persoane din firma sustin caci as putea sa fac cerere de CCC si sa ma trezesc ca nu mi-se aproba cererea sa revin mai devreme(adica dupa o zi de CCC)
sincer ma gandesc caci ii deranjeaza cei 500 ron pe care i-as primi in plus la salar si ma indruma gresit
1. Cei 500 lei nu ii plateste angajatorul dvs. Ei sunt platiti de stat prin AJPS si va vin acasa prin posta.
2. Dvs. nu va luati dupa ce spune oricine care nu cunoaste legislatia si nu are interesul dvs.
3. V-am aratat mai sus ca puteti benficia direct de stimulentul de insertie, fara sa mai intrati in CCC nici macar o zi.
4. Mergeti direct la Primarie sau la AJPS si va spune cum sa faceti.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
myl03 a scris:

OUG nr. 111/2010 am citit-o si am inteles...cate ceva dar nu sunt lamurit deoarece unele persoane din firma sustin caci as putea sa fac cerere de CCC si sa ma trezesc ca nu mi-se aproba cererea sa revin mai devreme(adica dupa o zi de CCC)
sincer ma gandesc caci ii deranjeaza cei 500 ron pe care i-as primi in plus la salar si ma indruma gresit


Pentru a primi stimulentul de insertie de 500 lei trebuie sa reveniti la munca inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
va multumesc de raspunsuri
stiu ca nu angajatorul plateste cei 500ron dar cu ei la salar as avea acelasi venit cu unii sefi.....de aici cred ca vine si problema de informare

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie ContSters195757 ContSters195757 salut am sa incep printr-o scurta poveste,pt a se intelege mai exact sotia mea nu lucra inainte de a ramane insarcinata deci la nastere nu a primit nici-un ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii, indemnizatia pentru ccc cameliadaj cameliadaj Buna ziua, 1.Dorim sa ne lamuriti in urmatoarea situatie: O prietena a nascut de 2 saptamani si a mers la primaria din comuna in care locuieste pentru a se ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil aniri aniri buna. am o nelamurire. dupa noua legislatie, in cazul in care optez pentru a sta acasa 1 an, cand ar trebui sa ma intorc la serviciu pentru a beneficia de ce ... (vezi toată discuția)