avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contributii pentru venituri din contracte civile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contributii pentru venituri din contracte civile

contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte)
creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se depune 112 sau 1oo.Mentionez canici unul nu e pensionar.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:56, 1 Iulie 2011
Veniturile din contracte civile sunt asimilate veniturilor din salarii. Pentru acestea se retin si se platesc contributiile si impozitul ca pentru orice salariati cu CIM.
Se depune declaratia 112.
Pentru veniturile din conventii civile se depune decl.112, la Anexa 1.2 unde se descriu "angajatii" se completeaza acestia in Sectiunea C si se alege optiunea tipului de angajat pozitia 18.
In acest caz veti plati CAS si somaj pentru asigurati, impozit 16%.
Contributia la CASS (sanatate) se plateste de fiecare prestator ("angajatul") in parte, separat la casa de asigurari de sanatate.

Pentru angajatori nu platiti nimic pentru ca de fapt la conventii civile nu sunteti angajator. (persoana juridica care are calitatea de angajator angajeaza salariati cu CIM)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce contributii se platesc la asociatiile de locatari cu conventii civile liliana-gina liliana-gina Buna ziua. Doresc si eu un ajutor daca se poate,avem 4 conventii civile .dintre care unul este cenzorul care are cm in alta parte ,presedintele este pensionar ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contracte folosesc pentru functiile din asociatie ? akadea akadea Buna ziua, 1. Doresc sa aflu ce fel de contracte trebuie folosite corect(cf.legii) in cadrul asociatiei pentru : - presedinte - cenzor - administrator - ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venitul din contract de mandat suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa imi spuneti pentru persoanlele angajate pe baza contractului de mandat in cadrul unei asociatii de proprietari ce contributii se platesc si unde se ... (vezi toată discuția)