Buna ziua!numele meu este Roxana si am 21 de ani imediat,sunt studenta.
Am o problema destul de grava cred eu...si am sa incerc sa incep cu inceputul,in a va povesti despre ce este vorba.
In data de 10.06.2011 la orele 21 eram la orele de sport cvare se tin de la facultate, in aceea seara i sa furat telefonul mobil colegei mele de an, eram cu totii acolo.. practic am ajutato sa il caute prin sala, i-am sugerat chiar sa il sune pe profesorul de sport sa il intrebe daca nu cumva el la luat pt ca nu stia a cui e.
Dupa mai bine de o saptamana, acum nu stiu sa dau un numar de zile concret, m-am dus la facultate la cursul de engleza de dimineata... in incinta facultatii este un bufet.. unde sunt si niste mese si scaune. Langa masa de langa mine era un baiat, din cate stiu eu, pt ca il stiu din vedere si atat.. stiu ca i se spune Leviti.. el a intrat in discutie cu mine a spus ca are niste telefoane de vanzare.. unul era un Samsung si unul un nokia.. in fine am fost foarte incantat de idee avanad in vedere k vroiam sa imi cumpar un telefon nou. Am cumparat Samsungul cu 100 de Lei. Baiatul mi-a spus ca nu imi poate da incarcator ca are acsa doar din ala cu mai multe capete si e singurul care il are. cu buna credinta iam dat banii am luat telefonul si dupa inca cateva zile fiind la munca am spus unei colege ca vreau sa imi vand telefonul si intr un final i l-am vandut colegei de la munca.
Acum cateva zile am primit un apel de la colega mea care era fosrte suparat si mi-a spus ca telefonul era furat si ca isi vrea banii inapoi, mi la dat pe politist la telefon si mi-a spus sa merg azi adica luni la politie.
Am fost azi la politie si spre surprinderea mea am constatat ca sunt suspecta numar 1. Avand in vedere ca eram pe lista celor de la sport prezenti in ziua aceea si ca eu il vandusem colegei mele. si din declaratie si aia totul mergea spre mine.
I-am povestit domnului politist de unde a inceput toata treaba si ma luat putin asa la intors crezand ca sunt vinovata.
Acum a ramas sa mearga la facultate sa afle cateva informatii despre acel baiat. Imi e ciuda ca nu stiu detalii despre el dar cu siguranta daca l-as mai vedea l-as recunoaste.
Acum... cam asta e problema mea.. ce ma sfatuiti ce credeti ca va urma mai departe??? imi e si teama k nu va putea afla cine e baiatul ala si nu stiu atunci ce se va intampla?
Practic nu sunt vinoivata ci parte civila pentru ca eu am iesit in dezavantaj si cu banii luati si cu o problema de genul asta pe cap!
Ajutati-ma va rog!
Multumesc!
Aveti cam prea multe probe impotriva dvs care se coroboreaza .
- Declaratia partii vatamate (infractiunea exista)
- Erati la ora de sport cand infractiunea a fost comisa (ati avut motiv,ocazie,mijloace)
- Declaratia colegei careia i-ati vandut telefonul (indica ca la cumparat de la dvs)
Pe de alta parte dvs nu aveti in aparare nimic plauzibil ci doar o poveste cu un personaj imaginar) Politistul se va duce la facultate sa se intereseze de acel baiat nu pentru ca neaparat v-a crezut ci ptr ca impotriva dvs a fost pusa in miscare cercetarea penala iar organul de cercetare este dator sa adune mijloace de proba atat in acuzare cat si in apararea dvs.
Nu vreau sa ma intelegeti gresit sau sa intelegeti ca am plecat de la ideea ca sunteti vinovata dar lucrez in sistem si cunosc ffff bn procedura. Daca nu gasiti ceva temeinic de care sa va agatati e cam greu ca instanta sa va creada.
Daca in momentul in care nu recunosteati ca ati vandut telefonul acelei colege acea colega era exact in situatia dvs de fata.
eu va inteleg perfect! Dar eu ce pot declara mai mult decat stiu??? Nu ma pot declara vinovata de ceva ce nu am facut?
Nu stiu cum o sa se poata rezova toata treaba asta .. daca nu il vor gasii pe acel baiat, credeti-ma am spus doar adevarut...
Ce pot face altceva? Se poate ca in ziua de azi sa fi acuzat de o treaba pe care tu nu ai comiso?
Furt din magazin
mirela12345
am avut o problema cu o bluza de la un magazin de haine. am cumparat-o de la o persoana care vindea haine in propriul apartament. ulterior, la o saptamana am ... (vezi toată discuția)
Acuzatie
baciuaurelia
Buna ziua ,
Am nevoie de ajutorul dvs deoarece nu stiu ce trebuie sa fac ,intai am sa va explic despre ce este vorba ca sa intelegeti .
Acum 2 luni mi sa ... (vezi toată discuția)