avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de urbanism si OUG 7/2011
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de urbanism si OUG 7/2011

Buna ziua! Am un teren de 650 mp intravilan in Iasi pe care vreau sa imi construiesc o casa P+M. Pe acest teren este o casa batraneasca. Mentionez ca zona este trecuta ca zona mixta CM si apoi categorie de utilizare CC-curti si constructii. In jur sunt numai case. Eu am cerut certificat de urbanism pentru demolarea casei batranesti si pentru construirea unei noi case. In certificatul primit de la primarie scrie: "Prezentul act de urbanism poate fi utilizat in scopul declarat pentru: demolare cladiri existente pe teren proprietate. Solicitarea de construire locuinta noua nu se incadreaza in prevederile art. 32 din legea 350/2001 mod prin OUG nr 7/2011. Nu inteleg ce legatura are cu mine aceasta lege pentru ca nu ies din documentatia aprobata pentru zona respectiva (curti si constructii) iar in jur am vecini cu case. Chiar vecinul meu din dreapta a construit anul trecut o vila cu 3 etaje si nu l-a afectat articolul 32 din legea 350/2001. Ce pot sa fac? Este just sa se lege de aceasta ordonanta? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: andreea_ec , utilizator 01:40, 5 Decembrie 2012
Raspunsul care vi s-a dat, v-a pus in garda ca(pe romaneste)prin demolarea constructiei, datorita unor factori(probabil dimensiunile terenului)terenul devine neconstruibil conform Regulamentului de Urbanism.
Solutia:
Imobilul vechi nu se mai demoleaza(scriptic) ci se extinde, etajeaza, consolideaza, modernizeaza.
Cereti alt CU, pentru aceste lucrari.Pe conturul casei vechi+extinderi in directiile in care se poate, construiti noul imobil.
Consultati un Arhitect care va va indruma.
Multumesc pentru raspuns!

Revin cu noutati, ce e drept, dupa ceva timp.
Dupa o noua incercare de a intelege, mi s-a spus la Primarie ca nu imi dau pentru ca in zona sunt deja multe case si sa constuiesc un sediu de birouri. Pentru acest scop imi elibereaza certificat. Ce fel de raspuns e acesta? Mentionez din nou ca zona este trecuta ca zona mixta CM si apoi categorie de utilizare CC-curti si constructii. In jur sunt numai case

Ce pot face pentru ca nu pot construii pe conturul casei vechi (e lipita de poarta si as vrea sa o fac mult mai in spate). Si dimensiunea e de 720 mp. Nu vad ce ar afecta si nu mi-au zis ca asta e problema. Mai ales ca vecinul meu are terenul mai mic si i s-a permis cu putin inainte sa cer eu eliberare de certificat de urbanism.

Totusi daca nu e nici o solutie, voi merge pe extindere.

Parerile si sfaturile sunt asteptate cu nerabdare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe hotar, și am obținut autorizație de demolare. vecinul nu e de acord cu demolarea, cum să procedez? cipriakos cipriakos Am mostenit o casa care are unul din ziduri pe hotar. Am hotarit sa o demolez si sa construiesc alta sens in care am obtinut autorizatia de demolare. Vecinul ... (vezi toată discuția)
Latime teren pentru constructie casa Iulian_L Iulian_L Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca pot construi ( eventual extinderea locuintei sau constructia unui etaj ) pe un teren cu latimea de 7,5 m, 200 mp in ... (vezi toată discuția)
Obtinere autorizatie de constructie pe teren ingust silivas silivas Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu consultanta in domeniu. Doresc sa achizitionez un teren in suprafata totala de 145 de mp (in Bucuresti, Sector 4), ... (vezi toată discuția)