avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot uza de art 2 din Legea 50/1991 pentru amenajarea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot uza de art 2 din Legea 50/1991 pentru amenajarea unei camere in pod?

Bună ziua,
Doresc să amenajez o cameră în podul casei, cu o suprafaţă de nu mai mult de 20% din suprafaţa totală a casei. Ca să o acopăr se va modifica cumva şi acoperişul de pe toată casa, altfel nu am cum să integrez această cameră în construcţie.
Am titlu dar nu am intabulat. Am găsit insă în legea 50/1991 la art. 2

(4) Prin exceptare de la prevederile alin. (2) se pot emite autorizaţii de construire şi fără documentaţii de amenajare a teritoriului şi de urbanism aprobate, pentru:

a1) lucrări de supraetajare a clădirilor cu încă un nivel, o singură dată, în suprafaţă de maximum 20% din suprafaţa construită desfăşurată a clădirilor, cu condiţia situării acestora în afara zonelor construite protejate sau a zonelor de protecţie a monumentelor, după caz

Întrebarea mea este: mă încadrez la acest articol. Adică pot obţine autorizaţie fără să am intabularea făcută?

Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:56, 30 Iunie 2011
Nu. Acest articol se refera la documentatiile necesare pentru emiterea autorizatiei respective si nu la intabularea imobilului.
Deci aş avea nevoie de intabulare neapărat ca să obţin orice autorizaţie de construcţie?
Autorizatia de construire si inclusiv de extindere se elibereaza pe baza actelor de proprietate, pe care le aveti.
Intabularea reprezinta inscrierea in Cartea funciara, a actului de proprietate .Daca d-voastra nu aveti casa construita, cum s-o intabulati?Aceasta se va putea intabula, dupa construire, pe baza actelor de proprietate ale terenului pe care s-a construit , pe baza unui proiect si a notei de receptie tehnica finala.Se va intabula casa cu suprafata de......, deci pana n-o construiti, nu aveti ce intabula.
Da, acum am lucrurile mai clare. Eu nu ştiam ca se intabuleaza si casa. Ma refeream la intabularea terenului (acolo nu am intabulat inca) pe care este casa, pe care am titlu de proprietate. De aceasta problema m-am lovit. Nu pot obtine autorizatie de modificare acoperis daca nu este intabulat terenul.
Pe baza actelor de proprietate, dupa ce un specialist cadastral va va face planul cadastral, ridicat in masuratoare stereo 1970, cu certificat fiscal, se va face intabularea terenului.
Daca nu vreti, nu o faceti dar mai bine , pt.siguranta d-voastra, sa va faceti.aceasta intabulare.
Si pt. casa, daca nu aveti intabulat terenul, cereti autorizatie de construire pe baza actelor de proprietate.

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie cocomar cocomar Buna ziua, In anul 2010 am facut o supraetajare din lemn pe constructia existenta care nu era intabulata, acum doresc sa intru in legalitate si sa obtin ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa ”la gri” laurentiubogdan laurentiubogdan Vreau sa cumpar o casa in stadiul ”la gri” - tencuita, cu ferestre, usa exterioara, acoperis cu invelitoare, fara utilitati trase. - Ce acte ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa construita pe teren concesionat de la primarie irisargan irisargan Poate fi intabulata o casa construita pe teren concesionat de la Primarie ? Daca da ,care sunt demersurile , pasi pt intabulare a casei ? Multumesc (vezi toată discuția)