avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1288 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... probleme cu asociatul in firma cu raspundere limitata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

probleme cu asociatul in firma cu raspundere limitata

Detin o firma cu raspundere limitata.Partea mea dincapitalul social este de 51 % iar asociatul meu are 49 %.Problema este ca asociatul incearca prin diverse metode sa renunt la partea mea de 51% din firma.

Una dintre variante a fost sa imi propuna o suma derizorie pentru a renunta la partea mea.

Cum as putea rezolva problema pe cale cat de cat amiabila fara a ajunge in instanta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:17, 28 Iunie 2011
De ce sa ajungi in instanta? Daca vrei sa vinzi la pretul ce il doresti, vinde.
Daca nu , nu vinzi. Nu ai nici o obligatie, si nu poti fi acuzat de nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa imi dau demisia din functia de administrator am 40% actiuni si fct de administrator intr-un SRL. Cedez toate partile mele fara nici o problema. Celalalt partener refuza orice dialog cu mine, el avand ... (vezi toată discuția)
Cesiunea partilor sociale mariamem mariamem Buna ziua. Daca un asociat se retrage din societate , cine are primul dreptul la partea lui din societate? El a spus ca vrea sa vanda partea lui unei alte ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui teren de catre un srl catre unul dintre asociati micellinne micellinne Am un teren detinut de un SRL si vreau sa il vand unei pf, respectiv unuia dintre asociati. as dorii sa stiu la ce pret pot vinde. am posibilitatea de a vinde ... (vezi toată discuția)