avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract internet

Buna ziua!
In data de 01/2009 am incheiat un contract cu [EDITAT] pt internet pe pc.Am primit un modem gratuit atunci.Perioada contractuala s-a incheiat,am prelungit cu alte 6 luni contractul.Acum o luna,am primit mai multe telefoane de la operatorii lor,sa prelungesc din nou contractul,operatorii plusand cu "oferta" de trafic dublu la jumatate de pret.Noul contract s-a facut telefonic,inregistrat bineinteles.
Va rog,spuneti-mi daca pot rezilia acest contract,mai ales ca modemul s-a stricat...Unul dintre operatori m-a asigurat ca se schimba gratuit,cu unul mai performant,daca este nevoie,si acum constat ca trebuie sa-l cumpar.In plus,si viteza lasa de dorit,chiar daca spun ei ca este mai mare...
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
loredanasim, utilizator
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 22:30, 28 Iunie 2011
Puteti notifica operatorul de telefonie mobila, despre decizia dumneavoastra de incetare a contractului, unilateral. Acordul solicitat si mai apoi dat, prin intermediul unui apel telefonic nu are valoarea juridica a unui acord scris, prin urmare nu este nevoie de a se cere rezolutiunea contractului, deoarece el inceteaza de drept la cererea beneficiarului.
Multumesc mult! Am gasit un model de notificare...Scriu corect ca:"va notific rezilierea contractului conform art.84 din legea nr.296/2004"?
Te-au ,,pescuit'', nu vei scapa asa usor ! Ei vor spune ca ti-au oferit trafic dublu la acelasi pret in schimbul prelungirii contractului! Convorbirile sunt inregistrate ! Iti doresc succes !
Alta e tactica daca vrei sa scapi din sclavie...
Citeste Legea 161/2010, privind clauzele contractuale din telefonie !
D-na operator de telefonie imi zice ca nu pot rezilia contractul,pt ca ei mi-au facut oferta la un contract cu pret la jumatate.Si conform ordonantei 130/2000,este valabil acordul verbal.Nu pot face nimic?
Mihai-Jus a scris:

Puteti notifica operatorul de telefonie mobila, despre decizia dumneavoastra de incetare a contractului, unilateral. Acordul solicitat si mai apoi dat, prin intermediul unui apel telefonic nu are valoarea juridica a unui acord scris, prin urmare nu este nevoie de a se cere rezolutiunea contractului, deoarece el inceteaza de drept la cererea beneficiarului.


D-le avocat, imi puteti numi prevederea care permite exprimarea deciziei de incetare a contractului unilateral?

Personal cunosc urmatoarea reglementare:


Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, care acorda consumatorului in principiu drepturi mai mari decat in cazul contractelor incheiate direct.
CAPITOLUL II Dreptul de denuntare unilaterala a contractului
Art. 7. - (1) Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 10 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga:
a) pentru produse, de la data primirii lor de catre consumator, daca au fost indeplinite prevederile art. 4;
b) pentru servicii, din ziua incheierii contractului sau dupa incheierea contractului, din ziua in care obligatiile prevazute la art. 4 au fost indeplinite, cu conditia ca intarzierea sa nu depaseasca 90 de zile.

Art. 10. - Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel:
a) contracte de furnizare de servicii a caror executie a inceput, cu acordul consumatorului, inaintea expirarii termenului de 10 zile lucratoare prevazut la art. 7 alin. (1);

Aceasta defineste conditiile si termenele in care se poate exprima denuntarea(un caz aparte al exprimarii vointei incetarii unui contract)

Iar despre reziliere iar nu poate fi vorba, rezilierea fiind posibila doar in cazul neexecutarii culpabile a obligatiilor.

In aceste 2 cazuri este posibila exprimarea vointei de incetare a contractului.

Nu cunosc nici o prevedere care permite exprimarea vointei de a inceta un contract cand vrea muschiul consumatorului. In schimb o cunosc pe acea care prevede obligatia respectarii intelegerilor contractuale.

@loredanasim
Nu din cauza ca ati primit oferta la un pret mai mic nu aveti dreptul sa reziliati. Ci din cauza ca rezilierea se poate face doar la neexecutarea culpabila a obligatiilor. Si aceasta este definitia dictionarelor juridice.

[ link extern ]

Iar denuntarea nu o puteti face conform ordonantei, intru-cat ati depasit termenele prevazute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie fixa/internet ron_ada ron_ada Sunt clienta unui operator mare ce ofera aceste servicii. As dori sa reziliez contractul cu ei desi mai am 1 an de contract verbal. Le voi da telefon luni. Au ... (vezi toată discuția)
Notiifcare catre o telefonie mobila rlau_ro rlau_ro Pe 5 mai am notificat telefonia mobila cu privire la rezilierea contractului unilateral inainte de termen. Notificarea am depus-o la o reprezentanta si am ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala abonament telefonie mobila ContSters210360 ContSters210360 Buna ziua, Am notificat orange in legatura cu denuntarea unilaterala a contractului. Ei m-au anuntat ca trebuie sa platesc abonamentul pana la sfarsitul ... (vezi toată discuția)