Sunt detinatoarea unui certificat de mostenitor in urma decesului tatalui meu ca unica fiica a defunctului, insa unchiul meu-fratele defunctului a contestat acest certificat de mostenitor in instanta. Eu sunt cea care platesc taxele si impozitele pentru proprietatea in litigiu, insa unchiul meu profitand de absenta mea din localitate intra permanent pe proprietate si chiar a pus lacate pe niste anexe ale locuintei unde si-a depozitat lucruri personale. Are acest drept?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile D-voastra.
De ce spuneti ca nu are dreptul?
In penal pierde timpul deoarece politia nu vad cu ce ar putea ajuta.
Daca ar vrea in penal ar trebui mai degraba sa faca plangere pentru fals si uz de fals daca este vorba de asa ceva...
Altfel,numai o hotarare judecatoreasca va transa problema si asta peste multi ani...daca avem in vedere ce termene se acorda...
As dori, daca nu va suparati, sa stiu unde pot face aceasta plangere penala, pentru ca am facut cateva plangeri la politie si nu mi-au raspuns nimic. Va multumesc.
Daca ati depus plangerile trebuie sa asteptati.Se vor face cercetari.Dar dureaza...
Pentru urgentare ar trebui sa va angajati avocat.Insa...asa cum spuneam doar pe fals ati avea sanse efective...
Si eu sint de parere ca pina nu se termina procesul favorabil pentru unchi, daca se va termina asa, acesta nu are niciun drept inca.
Am insa o alta idee decit plangerea penala, anume o ordonanta presedentiala pina la solutionarea procesului, prin care instanta sa-i interzica sa mai procedeze asa cum o face acum. Nu dureaza mult, dupa aceea il puteti da oricind afara fara alte discutii.
1. In procesul in care sunteti parte, puteti contesta autenticitatea testamentului,semnatura testatorului....
2. In privinta folosintei abuzive a unor parti din mostenire asa cum a precizat utilizatorul, unchiul acesteia nu se poate prevala pe un testament olograf care nu confera nici un drept pana la pronuntarea instantei.
3. Plangerea penala pentru "tulburare de posesie " se depune la Parchetul de
care aparatine proprietatea.
4. Ordonanta presedintiala nu se aplica in speta.