avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator sau nu?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator sau nu?

buna ziua, conform noului cor, am inteles ca sa fii administrator trebuie sa ai studii superioare finalizate. Vreau sa imi deschid un srl cu asociat unic, eu, desi inca nu am terminat studiile superioare, sunt in curs, intrebarea mea este in actul constitutiv pot fi trecuta si ca administrator desi nu am studiile finalizate? Ma pot numi administrator in aces caz? Am drept de semnatura ca si administrator?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 12:19, 21 August 2008
Da, puteti fi administrator si bineinteles ca veti avea si drept de semnatura; conditia absolvirii studiilor superioare este impusa numai in cazul angajarii ca administrator in cadrul societatii.
va multumesc foarte mult.
puteti sa dati va rog baza legala pt "conditia absolvirii studiilor superioare este impusa numai in cazul angajarii ca administrator in cadrul societatii" ?
multumesc mult.
Eu sunt curioasa sa aflu unde scrie ca administratorul... de vreun fel (angajat ori ba) necesita studii superioare.
Pentru ca ocupatia "administrator sociatate comerciala" (cod 241939) a fost introdusa in COR prin Ordinele 170 si 179/2008.
Eu nu vad nici o conditie de studii. Unii zic ca o vad...

Daca ar fi atunci s-ar aplica adm angajat pentru ca in CIM trebuie specificata ocupatia cf COR in timp ce L 31/1990 nu pune nici o conditie pentru adm. numit prin actul constitutiv. Dar repet, poate ma lamureste cineva si pe mine de unde scrie ca deja mi-e cam lene sa mai caut.
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2008
romascanu, moderator
:) Uite un articol despre acest lucru, www.avocatnet.ro/content/art...

Alte discuții în legătură

Cod cor pentru administrator srl Ice68 Ice68 Buna ziua, 1. Intr-un SRL cu 2 asociati, se poate angaja unul din ei Administrator? Daca da, ce act normativ reglementeaza aceasta situatie, fiindca stiu ca ... (vezi toată discuția)
Angajare admnistrator teo.madalina teo.madalina Pot sa angajez un admnistrator la firma lui?,mentionez ca este admnistrator unic. Este calificat profesional pentru profilul la care are deschisa firma, pot ... (vezi toată discuția)
Administrator societate comerciala (microintreprindere) Garname Garname Pentru functia de administrator asociatul unui SRL trebuie sa aibe studii economice in cazul in care se angajeaza pe aceasta functie cu carte de munca sau sunt ... (vezi toată discuția)