avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator sau nu?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator sau nu?

buna ziua, conform noului cor, am inteles ca sa fii administrator trebuie sa ai studii superioare finalizate. Vreau sa imi deschid un srl cu asociat unic, eu, desi inca nu am terminat studiile superioare, sunt in curs, intrebarea mea este in actul constitutiv pot fi trecuta si ca administrator desi nu am studiile finalizate? Ma pot numi administrator in aces caz? Am drept de semnatura ca si administrator?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 12:19, 21 August 2008
Am citit articolul la vremea cand a fost scris, am retinut conditia de studii (de aceea am si precizat ca "unii zic ca o vad") , dar, facand pe Toma Necredinciosul, si incercand sa verific urmatoarea afirmatie din articol:

..."potrivit Instructiunilor din Clasificarea ocupatiilor din Romania, codul 241939 al functiei de administrator societate comerciala indica ca pentru ocuparea acestuia sunt necesare studii superioare".

am constatat ca eu nu gasesc o asemenea indicatie. Nu zic ca n-ar fi, zic ca eu nu o gasesc... E drept ca, neavand pentru maine o cauza concreta nu m-am uitat decat pe variante actualizate din programul meu legislativ - posibil eronate - de aceea am si pus intrebarea. In ideea ca cineva pune aici, cu ghilimelele de rigoare, indicatia cu pricina, daca exista si n-o vad eu.
Din punctul meu de vedere aceasta problema nu se va rezolva curand datorita dispoztiilor legale ambiguie.
Eu am studiat aceasta speta de la aparitia L441/2006 si mia trebuit 4 luni sa gasesc o solutie, noroc cu OG85/2007 care a venit cu prcizari suplimentare pe care eu numai le banuiam.
Eu pana la aparitia OG.85 am tot cautat puncte de vedere avizate si am gasit pe site -ul Misterului Justitiei punctul de vedere al initiatorului legii, concluzia mea a fost si ramane ca administratorii in orice tip de societate activeaza, va trebuii sa aibe contract de mandat si nu CIM. Daca azi avem pareri contrare in urmatorii ani aici o sa ajungem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod cor pentru administrator srl Ice68 Ice68 Buna ziua, 1. Intr-un SRL cu 2 asociati, se poate angaja unul din ei Administrator? Daca da, ce act normativ reglementeaza aceasta situatie, fiindca stiu ca ... (vezi toată discuția)
Angajare admnistrator teo.madalina teo.madalina Pot sa angajez un admnistrator la firma lui?,mentionez ca este admnistrator unic. Este calificat profesional pentru profilul la care are deschisa firma, pot ... (vezi toată discuția)
Administrator societate comerciala (microintreprindere) Garname Garname Pentru functia de administrator asociatul unui SRL trebuie sa aibe studii economice in cazul in care se angajeaza pe aceasta functie cu carte de munca sau sunt ... (vezi toată discuția)