avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata CASS pentru un minor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata CASS pentru un minor

Buna ziua,
Sunt casatorit si sotia are o fetita de 6 ani dintr-o casatorie anterioara suntem impreuna de 5 ani si jumatate, am trecut fetita pe numele meu pe cale administrativa, sotia mea acum nu mai lucreaza in tara, intrebarea mea este daca pot trece fetita pe ca si plata de CAS si alte necesare, pe venitul meu. Ce acte sunt necesare si unde trebuie sa ma prezint cu ele. Pot eu beneficia in caz de nevoie de concediu medical pentru fetita. Din pacate procesul de adoptie mai dureaza o perioada de timp.

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: iulia-simona , utilizator 12:10, 1 Iulie 2011
1. Nu trebuie sa platiti contributie la asigurarea de sanatate pentru copil.
2. Legea 95/2006 spune:
Art. 213. - (1) Urmãtoarele categorii de persoane beneficiazã de asigurare, fãrã plata contribuţiei:

a) toţi copiii pânã la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani pânã la vârsta de 26 de ani, dacã sunt elevi, inclusiv absolvenţii de liceu, pânã la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenţi şi dacã nu realizeazã venituri din muncã;
...
3. Puteti beneficia de concediu medical pentru fetita, daca este cazul.
4. Pe fetita o puteti trece la "deduceri personale" in vederea uneui impozit mai mic asupra salariului. pentru asta luati legatura cu contabilul unitatii in care lucrati.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Dar in cazul in care copilul are 19 ani, a terminat liceul si va intra la o facultate de stat, cu/fara taxa? Trebuie sa se asigure personal la sanatate? Multumesc!

Legea 95/2006 art 213:
a) toţi copiii pânã la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani pânã la vârsta de 26 de ani, dacã sunt elevi, inclusiv absolvenţii de liceu, pânã la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenţi şi dacã nu realizeazã venituri din muncã;
Daca a absolvit liceul, este asigurat 3 luni, cu conditia ca apoi sa fie student. Daca nu va fi student, atunci va trebui sa incheie un contract de asigurare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate de asigurat la sanatate neluchiru neluchiru Buna ziua Un absolvent de liceu din anul 2013 , care a fost admis in anul 2014 la facultate , are calitatea de asigurat la sanatate ??? Daca nu , care sunt ... (vezi toată discuția)
Copilul poate fi coasigurat al mamei sale? gabitza1980 gabitza1980 o doamna este divortata de sotul ei.are fetita de 12 ani in intretinere.poate fi minora trecuta ca si coasigurat al mamei sale? ce trebuie facut? am vazut in ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala elev liceu kinder3 kinder3 buna, am aproape 19 ani si sunt inca eleva la un liceu, mai beneficiez de asigurare medicala, in caz ca patesc ceva? (vezi toată discuția)