avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită leasing
Discuție deschisă în Executare silită

leasing

Buna ziua.M-am incurcat in 2008 cu o masina luata de la RCI leasing.In 2010 fiind bugetar nu am mai putut achita ratele motiv pentru care s-a reziliat contractul iar masina a fost ridicata in sept 2010.Ieri am primit o somatie prin care ma obliga sa platesc 30000 ron dobanzi penalizari si alte diferente de plata.Am vorbit cu un avocat si m-a sfatuit sa fac o contestatie la executarea silita cu suspendarea executarii.Am luat si legatura cu ei (cei de la leasing) si vor achitarea datoriei in cel mult un an-rate de 2500ron.In conditiile in care salariul meu este de 1100 ron,alte surse de venit nu am,proprietati pe numele meu sau al sotului nu am, pot face aceasta contestatie,si daca da ce sanse am sa castig?
Cel mai recent răspuns: rusu apostu camelia , utilizator 18:01, 29 Iunie 2011
in primul rand cereti celor de la leasing sa va explice de unde aveti de plata aceasta suma. daca nu aveti proprietati si nici alte sume de venit, nu au ce sa va faca. vor cere proprire pe o parte din salariu
Multumesc mult.Sumele provin din dobanda penalizatoare 1877euro,dobanda contractuala-1601euro,cheltuieli de recuperare-322euro,la un capital ramas de rambursat-6826euro.Masina a fost vanduta recent???,cu5271euro.La astea se adauga6871ron din ratele pe care nu le-am platit intentionat sa-i oblig sa rezilieze contractul.Multumesc inca o data.
cheltuieli de recuperare? in urma rezilierii ati predat masina de buna-voie societatii de leasing sau v-a ridicat-o vreo firma de recuperare?
capitalul se factureaza pana in momentul in care ati predat masina, la fel ca si dobanda contractuala. penalizarile se calculeaza pana in momentul in care achitati.
diferenta dintre capitalul ramas de rambursat si pretul de vanzare al masinii va fi suportata tot de catre d-voastra.
Masina a fost ridicata de o firma de recuperare.Nu stiu cand a fost vanduta masina,n-au vrut sa-mi spuna.Nu stiu ce am sa fac in continuare.Va tin la curent.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing - executare silita bigbos bigbos am luat un logan in leasing in 2008 de la rci leasing si nu am mai putut plati ratele masina a fost recuperata de rci leasing cu rezilierea contractului bun ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? Daria2012 Daria2012 Buna, in anul 2010 detineam o masina pe care ulterior am vandut-o unei persoane pe acte,de fapt am facut schimb cu acea masina pe alta masina mai scumpa care ... (vezi toată discuția)
Contract de leasing financiar mihaita_boosy mihaita_boosy La data de 19.09.2007 am acizitionat un autoturism dacia logan prin SA R.C.I Leasing Romania IFN SA.cu avans 4000ron si plata asigurari ! La data de ... (vezi toată discuția)