avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Masina pe firma si o mare problema.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Masina pe firma si o mare problema.

Buna ziua!

Problema este simpla si tragica in acelasi timp. In urma crizei, am fost nevoit sa instrainez firma pe care o detineam, cu tot cu datorii. Actele s-au facut la notariat, s-au specificat toate datoriile, litigiile, etc. Singura problema, este, un leasing care a ramas pe numele firmei, de care cumparatorul firmai nu stie, iar eu platesc ratele in continuare si, bineinteles, ma folosesc de masina. Acum, problema ar fi, cum as putea proceda in continuare pe calea legala? Nu doresc sa fac falsuri in declaratii sau alte minuni. Este o situatie nefericita, pe care, cu siguranta, nu mi-am dorit-o. Acum firma este in executare silita din cate am vazut pe anaf. Contractul de leasing este pe numele firmei si cu numele meu in calitate de administrator, plata se face prin B.O. din contul firmei. Avand in vedere aceste aspecte, as putea sa mentin relatia cu firma de leasing ca si cum nu s-ar fi schimbat administratorul firmei? La finalizarea leasingului va trebuie sa-si dea cu semnatura noul administrator pentru a ramane in posesia masinii? Nu ma intereseaza sa vand masina. Masina este inmatriculata cu numere definitive. Daca B.O. au fost si sunt semnate de mine cand a fost achizitionata masina, acum daca as renunta sa platesc, cine ar fi tras la raspundere? Ce parere/sfaturi/solutie ar fi? Inclusiv renuntarea la masina dar sa nu mai platesc ratele daca se poate.

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
destela, utilizator
Cel mai recent răspuns: destela , utilizator 15:14, 30 Iunie 2011
Am vorbit si cu cei de la leasing. Se pare ca masina este intangibila, cel putin pana la terminarea leasingului si inmatricularea pe firma sau pf. Nu poate fi executata. Au zis ca e musai sa platesc pentru ca biletele imi apartin. Culmea este, ca schimbarea biletelor ar fi trebuit facuta dupa cesionarea firmei.. dar ce interes ar fi avut noul administrator? In concluzie, se pare, ca eu sunt cel inselat.. pentru ca noul administrator 'nu a vrut' sa schimbe biletele pe numele lui iar eu sunt obligat sa-i platesc masina.
Desigur ca din punctul de vedere al celor de la leasing, asa este! Dar problema e destul de complexa, in opinia mea! Pe ei ii intereseaza sa isi incaseze banii, si nu ii intereseaza de unde. Pe de alta parte, daca eu am citit bine printre randuri, si cred ca nu ma insel, exista niste creditori, iar daca s-a si inceput executarea silita, mare atentie: odata contul blocat, bo nu vor mai fi decontate catre societatea de leasing, ci vor fi imobilizati! in aceste conditii, in cca 3 luni, masina va fi revendicata de catre leasing, si daca nu se afla la societate, atunci se afla la un detentor precar, care a omis!! sa o predea utilizatorului.... si alte asemenea chestiuni! pot fi multiple interpretari... insa nu e atat de grav incat sa se ajunga la mai mult de ....o amenda penala, in cel mai rau caz, in ceea ce priveste masina! Aspectul ce nu trebuie neglijat este insa atragerea raspunderii la momentul intrarii societatii in insolventa! Aceea este o problema reala, care trebuie tinuta sub control!
Toate conturile sunt blocate de finante de mai bine de un an.. dar, contul cu pricina, deschis dupa ce au fost celelalte blocate, (in momentul in care am deschis acest cont firma avea chiar si certificatul de atestare fiscala fara datorii), nu a fost blocat. Doar celelelte au fost blocate la urmatoarele datorii acumulate. Acesta nu va mai fi blocat, probabil a fost OMIS. Daca il blocheaza, platesc anticipat toate biletele. Pe mine ma intereseaza strict problema biletelor la ordin, facute cu buna credinta si achitate fara nici o zi de intarziere timp de aproape doi ani. Se poate considera ca masina a fost preluata odata cu firma de noul administrator, (deci nu are cine sa ma caute pe mine sa predau masina, pt ca nu este a mea) si ramane doar problema biletelor. Aparentele indica clar, ca am fost obligat sa platesc biletele din moment ce masina nu este a mea si nici nu va fi. Dar exista o lege care ar putea incadra aceasta anomalie? Amenda penala nu ar fi pe gustul meu.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea juridica a unui administrator de firma kitty24 kitty24 Daca am fost administrator al unei firme, am semnat bilete la ordin, si alte documente ale firmei, iar acum nu mai sunt, si firma nu isi poate onora biletele ... (vezi toată discuția)
Executare silita teodora g teodora g Buna dimineata! O societate comerciala a avut un leasing pe care l-a puerdut in anii anteriori. A predat masina si a platit si factura de daune. Intre timp a ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat ContSters113759 ContSters113759 buna ziua, am avalizat un bilet la ordin la incheierea unui contract de leasing pt. un autoturism achizitionat de firma X; mentionez ca nu sunt si nu am fost ... (vezi toată discuția)