avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale deducere tva la combustibil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

deducere tva la combustibil

Buna ziua
la o firma de transport (nu persoane de obicei moloz de pe santiere ) pot deduce tva ul la combustibil dar cheltuiala avand in vedere ca acesta este obiectul lor de activitate ????

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adinaelena , utilizator 13:58, 29 Noiembrie 2011
Chelt cu combustibilul conf art 21 alin3 intra la exceptii?- atunci cheltuiala este deductibila
3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
t) în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 inclusiv, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi.
Referitor la tva aferent combustibil-intra la execeptii , atunci tva este deductibil
ART. 145^1 Limitări speciale ale dreptului de deducere
(1) În cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul șoferului, nu se deduce taxa pe valoarea adăugată aferentă achiziţiilor acestor vehicule şi nici taxa aferentă achiziţiilor de combustibil destinat utilizării pentru vehiculele care au aceleaşi caracteristici, aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile, cu excepţia vehiculelor care se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
multumesc mult pt raspuns ,stiu care sunt exceptiile dar vroiam sa stiu daca la companiile de transport care au buldozere ,excavatoare ,autocamioane sunt vreun fel de restrictii ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva horeaalexandru horeaalexandru Buna ziua, As avea o intrebare la Dvs. La o firma de constructii se poate deduce TVA-ul la carburantii folositi. (cisterne, vole etc.) Daca da in ce ... (vezi toată discuția)
Inregistrare bon de casa combustibil gabi.b gabi.b Cum inregistrez un bon de conbustibil la o microintreprindere? Este deductibil tva? Mai este valabil oug 34/2009 \"De asemenea, atat la calculul profitului ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuiala conbustibil natalia2010 natalia2010 Buna ziua Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul pentru o firma de consultanta in domeniul managementul ... (vezi toată discuția)