avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - depasire linie continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - depasire linie continua

Am fost oprit de "brigada rutiera sectia sistematizare" in Bucuresti La intersectia Calea Dudesti cu Soseaua Mihai Bravu, eu venind dinspre Calea Dudesti Spre Camil Ressu , iar masina de politie circuland perpendicular pe diectia mea de mers respectiv din directia Piata Muncii catre Vitan.
In aceasta intersectie se circula pe 2 benzi pe sens. banda 1 +banda tramvaiului. Stationand la semafor la culoarea rosie pe banda 2( banda tramvaiului) am fost somat de masina politiei(care circula pe bulevardul din fata mea) sa trag pe dreapta. am oprit mi s-a spus sa prezint actele, am intrebat de ce nu mi s-a raspuns. am prezentat actele iar dupa 5 minute m-am dus la masina politiei aflata in fata mea sa intreb inca odata pentru ce m-a oprit vazand ca politistul nu vine la masina mea sa-mi comunice nimic. Mi s-a spus sa astept la masina mea ca nu m-au chemat ei si ca daca nu astept "mi se mai adauga 30 de zile la permis ca nu vad cum spun ei". Cand eu m-am dus la masina politiei, politistul care scria procesul verbal rasfoia o carte ( codul rutier). Am asteptat la masina mea pana a venit politistul care m-a intrebat daca semnez sau nu si daca am ceva de obiectat. Am spus ca nu semnez deoarece nu mi s-a citit procesul verbal nu mi s-a spus pentru ce am fost oprit si consider ca nu am incalcat nici o regula iar la obiectiuni am spus nimic(si a scris nimic pe proces).Politistul mi-a spus ca sa semnez procesul ca daca nu il semnez imi ia permisul de tot si trebuie sa mai fac inca odata scoala.Eu am spus ca nu exista asa ceva dupa care a oprit un martor din trafic care a semnat ca e martor ca eu nu semnez procesul si mi s-a inmanat dovada. Nu am semnat procesul verbal dar am citit printre randuri ce este consemnat in el si am citit ce scrie pe dovada - Depasirea coloanei stationate la semator intrand pe banda de circulatie opusa. Doresc sa contest amenda primita si sanctiunea primita( 30 de zile permis suspendat) dupa ce primesc procesul verbal prin posta.
Am avut 1 martor in masina la cele intamplate, politia nu a oprit alt participant la trafic sa fie martor la cele intamplate ci doar pentru a fi martor ca nu vreau sa semnez si nu au avut montat aparat radar ci m-au "surprins" cu ochiometrul.
1.Ce sanse am sa castig? doresc un formular prin care sa fac aceasta contestatie. ce parere aveti? Eu unul cred ca au vrut sa-mi dea amenda ca am intrat pe banda de tramvai a mea dar , dandu-si seama ca am oprit regulamentar la semafor a trecut ca am intrat pe celalalt sens. (eu aveam si alte masini in spate)
2.Pe langa contestatia depusa pot sa depun o poza cu intersectia in cauza pentru a se vedea mai bine locul unde ma aflam?
3.in contestatie pot sa mentionez urmatoarele ?
Va rog sa solicitati politiei sa depuna la dosar precizarea razei de jurisdictie a politistului la data de xx.yy.2011, intrucat apreciez ca procesul-verbal a fost intocmit de catre un politist "vanator" deoarece aveam numere de inmatriculare de TR.
Cred insa ca procesul-verbal de contraventie a fost intocmit de catre agent din cauza ca in discutia pe care am purtat-o la marginea drumului nu am avut o atitudine corespunzatoare, ci am considerat ca mi se face o nedreptate.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
bog15dan, utilizator
Cel mai recent răspuns: bog15dan , utilizator 10:49, 1 Iulie 2011
In general ai procedat corect (mai putin faptul ca te-ai ,,intins'' la povesti cu organul) !
In OUG 195/2002 la art 2 scrie "
,,Indrumarea, supravegherea si controlul respectarii normelor de circulatie pe drumurile publice se fac de catre politia rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, care are obligatia sa ia masurile legale in cazul in care constata incalcari ale acestora.''
Daca nu-i de la politia rutiera.... In plus:
Legea 218/2002, completata si modificata prin Legea 60/2009, spune la art 41 :
(1) În exercitarea atribuţiilor de serviciu poliţistul este obligat să prezinte insigna sau legitimaţia de serviciu, după caz, pentru a-şi face cunoscută, în prealabil, calitatea, cu excepţia situaţiilor în care rezultatul intervenţiei sau siguranţa ulterioară a poliţistului ar fi periclitată.
(2) Înainte de intrarea în acţiune sau efectuarea intervenţiei ce nu suferă amânare poliţistul este obligat să se prezinte verbal, iar după încheierea oricărei acţiuni sau intervenţii, să se legitimeze şi să îşi declare funcţia şi unitatea de poliţie din care face parte.

Mai este apoi Codul de etica si deontologie (!!!) al politistului, care la art 14(3) spune :
,,Poliţistul are obligaţia de a-şi face cunoscută identitatea în legătură cu îndatoririle profesionale ce-i revin, contribuind astfel la realizarea interesului public, asigurarea protecţiei proprii şi crearea premiselor necesare angajării răspunderii personale pentru acţiunile sau inacţiunile sale.''
Mai citesti OG2/2001, biblia contraventiilor. Daca nu primesti pv in 30 de zile, adio amenda ! Deci nu te grabi un-doi la of. postal !
Ai si un martor, ai sanse mari ! Depinde cum conduci ,,ostilitatile'' ! Toata ,,smecheria'' e sa reusesti sa convingi instanta sa oblige politia sa prezinte probe in sustinerea celor scrise in pv ! Pe tema prezumtiei veridicitatii celor consemnate de organul statului in pv s-au scris tratate, s-au citat din jurisprudenta CEDO zeci de spete si tot nu-i ,,batuta'' in cuie treaba !
In Romania ce-i alb la Ploiesti e negru la Iasi ! Si e ,,legal'' !
Citeste aici, pe avocatnet, citeste si pe net, in acest sfarsit de saptamana ai cu ce te delecta !
Scrii titlul si-i dai cautare !
Succes !


Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
ContSters207188, utilizator
Sectia sistematizare face parte din politia rutiera si are voie sa dea amenzi(nu am de ce sa ma leg).Politistul s-a legitimat(spunand cum se numeste si unde lucreaza) altceva nu a facut(sa imi spuna pentru ce am fost oprit, sa citeasca procesul verbal) ba chiar a incercat sa ma induca in eroare spunandu-mi ca daca nu semnez mi se anuleaza permisul de tot si trebuie sa fac scoala iar. In contestatia pe care o fac trebuie sa fac eu referire la legile mai sus mentionate pe care politisul le-a incalcat? De unde iau un formular pentru contestatie? Am voie sa pun poza cu intersectia la dosar? Am voie sa mentionez cele scrise la pct 3 de mine. Astept si parerile altora
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
bog15dan, utilizator
Astept si parerile altora

Am inteles ! :giggle:
Tasteaza pe goagal Model de contestatie proces verbal de contraventie sau Model contestare proces verbal depasire linie continua, etc....sau nu stii cum sa cauti ?!
Tu va trebui sa citesti legislatia pe care o vei invoca in drept (o sa vezi ce inseamna in drept ) ! Sau angajaza-ti un avocat !
Daca vrei sa scrii singur plangerea (multi se cred mai isteti decat sunt !), pune mana si da-i bataie ! Citeste OUG 195/2002, RAOUG 195/2002, OG 2/2001, un pic de Cod civil, un pic de Cod procedura civila....sentinte, decizii, minute, tot ce iti va folosi in sustinerea plangerii !
Succes !
PS As fi postat un model de contestatie dar n-am vrut sa-ti rapesc placerea si fiorul lucrului facut cu propriile-ti forte !
nu-mi ocup timpul sa citesc toate legile alea.Am un prieten care a facut contestatie si a scris cum i-a venit in minte( pe loc la judecatorie) si a castigat.Nu-mi dai nici un raspuns concret la ce intreb eu. Astept raspunsuri si de la alte persoane multumesc.
Putin studiu individual nu va strica. Apoi nu uitati ca linia de tramvai nu constituie banda de circulatie. Sunt convins ca dv ati procedat smechereste depasind coloana care stationa regulamentar si blocand linia de tramvai ati trecut in fata ca sa plecati primul la schimbarea culorii semaforului. Total incorect dupa parerea mea.

Alte discuții în legătură

Nr inmatriculare completat gresit pe pv wxywxywxy wxywxywxy am si eu nevoie de sfatul vostru,vinei pe 29,05,2009 veneam pe Iuliu Maniu dinspre Apaca catre Cotroceni si la intersectia cu Bdul Geniului erau 2 garcea care ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit de tramvai in timp ce stateam la semafor si am fost declarat vinovat! cum se poate schimba verdictul? ady_nik0 ady_nik0 Salut! Vreau sa va povestesc \"patania\" mea si va rog sa-mi oferiti niste sfaturi despre cum trebuie sa procedez in instanta. Asadar, duminica, 28.03.2010, ... (vezi toată discuția)
Art. 120, lit. j) din oug nr. 195/2002 surroundead surroundead Buna ziua Ieri, in Vinerea Mare, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile. In localitate (Rm Sarat) am intrat in depasirea unui sir de 3 ... (vezi toată discuția)