avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sef SVSU = functionar public?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sef SVSU = functionar public?

Sunt angajat de trei ani ca sef de serviciu voluntar pentru situatii de urgenta intr-o localitate din Romania. Conduc acest serviciu care are in componenta un numar de 15 persoane in compartimentul de prevenire, toate aceste persoane fiind incadrate (nu angajate).

Am cerut ANFP sa precizeze statutul meu deoarece actualmente sunt angajat ca personal contractual si nu ca sef de serviciu asa cum defineste Legea nr.188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul funcţionarilor publici in anexa.
ANFP trimite un raspuns la noi cum ca personalul serviciului voluntar pentru situatii de urgenta nu este compatibil cu acela de functionar public. Personalul da, dar seful lui? Eu cred ca se confunda, invocand art.94 alin.2 lit.a din L161/2003, art.1 alin.1, 2, 4 din OUG 88/2001, art.19 din L481/2004, art.7 din HG 1579/2005, seful de serviciu cu personalul.

Astfel, desi eu eram bun bazat ca sunt functionar public, aflu cu stupoare ca sunt doar angajat contractual. In consecinta nu pot beneficia de alte drepturi cum ar fi de exemplu prima de vacanta.

Unde-i adevarul?
Cel mai recent răspuns: aureliany , utilizator 11:56, 4 Aprilie 2011
Incadrarea personalului serviciului voluntar se face prin contract de voluntariat. Prin urmare, acestia nu au raport de serviciu asa cum au functionarii publici.
Personalul serviciului stiu ca sunt incompatibili cu statutul de functionar public, dar seful serviciului?

Cititi cu atentie postul!!
În serviciul voluntar, funcţiile de şef serviciu şi conducãtor autospeciale se încadreazã, în mod obligatoriu, cu personal angajat - art.12 alin.3 din Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 718/2005 pentru aprobarea Criteriilor de performanta privind structura organizatoricã şi dotarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenta

PS.
postul l-am citit cu atentie .... si chiar prevederile legale :)
Exact. Numai ca desi am functie de conducere sunt angajat ca personal contractual. Atunci când am întrebat în ce calitate am fost angajat răspunsul a fost referent. Păi referentul nu e şi el funcţionar public?
Ca să se evite o salarizare corespunzătoare unei funcţii de conducere s-a preferat tăinuirea modului meu de angajare.

În cadrul compartimentului de prevenire am un număr de 15 specialişti ÎNCADRAŢI nu ANGAJAŢI pe bază de contract încheiat între primărie şi aceştia pe perioadă determinată.
Functia de referent o poate ocupa si o persoana incadrata cu c.i.m.. Nu este obligatoriu ca referentul sa fie functionar public.

Alte discuții în legătură

Statut si salarizare sef svsu zama cristian zama cristian De ce nu toti cei incadrati in aceasta meserie nu au acelasi statut.Sunt colegi care sunt incadrati ca si functionari publici,sunt si altii care sunt personal ... (vezi toată discuția)
Svsu În alertà -condiþii de profesioniºti la încadrare,ultimii la renumerare pompierii iernut pompierii iernut În toată lumea civilizată au fost create servicii pentru situaţii de urgenţă care să execute intervenţii rapide şi eficiente pentru salvarea ... (vezi toată discuția)
Sef svsu-functionar public? zama cristian zama cristian Sunt Sef SVSU-personal contractual.Pot cere sa mi se transforme postul in functie publica? Daca da, care este baza legala la care pot face referire? Multumesc. (vezi toată discuția)