Buna ziua. Vreau sa urmez a doua facultate la o facultate de stat. Am absolvit deja prima tot la facultate de stat fara taxa. In primul ran am dreptul sa dau examen pe locurile fara taxa? Daca dau examen si obtin nota de intrare pe locurile fara taxa pot sa beneficiez de acesta avand in vedere ca si prima facultate am urmat tot la stat dar... acum 18 ani cand inca nu erau aceste locuri cu taxe. In cursul primei facultati am beneficiat cativa ani ( nu pe toata durata anilor de studiu) si de bursa de merit.Este stipulat undeva in legislatie sau depinde doar de regulamentul facultatilor? Va rog foarte mult daca puteti sa ma ajutati ! Multumesc!
Nu puteti beneficia de studii finantate de stat pentru a doua facultate. Exceptie fac universitatile apartinand altor ministere decat MECI (Academiile Militare, de politie, academia aeronautica română, Academia de informatii)
Multumesc pentru raspunsul promt!
In acest caz ramane sa ma hotarasc daca voi da totusi la facultate de stat sau particular , daca oricum trebuie sa-mi platesc studiile in ambele cazuri...