avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... bursa facultate de drept si inm
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

bursa facultate de drept si inm

buna seara la toti:) numele meu este ileana,am 17 ani si as vrea sa imi raspundeti la o intrebare. eu imi doresc foarte mult sa fac o cariera in magistratura si vreau sa merg la facultate in bucuresti. as vrea sa stiu daca in timpul facultatii pot primi ceva bursa deoarece nu as vrea ca parintii mei care deja au facut foarte multe pentru mine sa fie nevoiti sa ma tot ajute.?? eu imi doresc foarte mult ca cineva sa ma indrume,sa imi explice.ce inseamna magistratura,mai ales cariera de judecator si de acea daca vreti sa povestim mai multe va las id meu de mess: iylenutza. va multumesc enorm la toti cei care o sa ma ajutati:*.
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 18:49, 27 Decembrie 2011
Buna!

Da,bineinteles ca puteti beneficia de bursa in timpul facultatii,cu conditia sa invatati bine. Exista mai multe tipuri de burse: burse de performanta,de merit,de studiu,de ajutor social si burse speciale.
Mai multe informatii despre facultatea de Drept din cadrul Univ. Bucuresti gasiti aici:
[ link extern ] /

Cat priveste cariera in magistratura...dupa promovarea examenului de licenta,va puteti inscrie la concursul de admitere la INM (Institutul National al Magistraturii,cu sediul in Capitala). Daca veti trece de concurs,veti fi (timp de doi ani) auditor de justitie,perioada in care urmati cursurile Institutului. Vet primi si o bursa, acordata pe toata perioada cat beneficiati de statutul de auditor de justitie. Dupa absolvirea celor 2 ani de INM si in urma sustinerii examenului de absolvire a cursurilor de auditor de justitie are loc repartizarea locurilor la instante de judecata, si parchete; aceasta se face in functie de medii si de optiunea fiecaruia (judecator sau procuror).
[ link extern ] /

Sa ajungi magistrat nu este atat de usor,insa cu multa munca,studiu zilnic,determinare si perseverenta,vei ajunge ceea ce iti doresti si unde doresti. Daca vrei cu adevarat,nimic nu este imposibil!

Multa bafta! :luck:



multumesc luiza de raspuns. oricum eu sunt in clasa a 11 insa vreau sa ma pregatesc din greu pentru ceea ce va urma, as vrea sa imi spui daca la facultatea de drept din bucuresti se da admitere pentru a intra la facultate la zi si daca conteaza media celor 4 ani de liceu? si daca se da admitere din ce materii se da??


Da,la facultatea de Drept din cadrul Univ. Bucuresti-cursuri de zi,se da admitere din doua materii: Limba Romana respectiv Economie.
Aici gasesti subiecte (2002-2011),tematica si bibliografia de examen:
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
luiza2008, utilizator
luiza la ce suma se ridica bursa din timpul facultatii?? tu( scuzama daca cumva te deranjeaza ca iti vorbesc la per tu insa am vazut ca nu esti in varsta:) mi-ai pus ca sunt diferite bursele insa m-ar interesa bursa de merit si de studiu,dar daca sti la ce suma se estimeaza a fi si celelalte burse spunemi te rog. multumesc frumos pentru timpul ce mi-l acorzi.
Cu placere!
Cuantumului burselor se propune de catre comisia de burse pe universitate si se va aproba de catre Senatul Universitatii.
Acest cuantum difera de la o universitate la alta. Nu stiu sa iti spun la ce suma se ridica bursele de la Univ. Bucuresti/Drept,dar daca vrei sa iti faci o idee,citeste aici:
[ link extern ]
(Cuantumul burselor de la Univ. "Al.I.Cuza" din Iasi,anul universitar 2010-2011)
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni judecator? maryandry maryandry Buna ziua Sunt absolventa a facultatii de drept si nu stiu care sunt urmatorii pasi pentru a deveni judecator. Stiu ca se da un examen de barou , dar ... (vezi toată discuția)
Procurori ContSters148828 ContSters148828 sunt elev in cls a XII-a in Baia Mare si imi doresc sa ajung procuror.In Baia Mare nu exista \"drept\" la o universitate de stat, doar la particular, ... (vezi toată discuția)
Master 2006 dirtchamber dirtchamber Salutare tuturor. Sper ca am nimerit topic-ul potrivit, iar daca nu, sa nu se supere nimeni. Am o intrebare legata de cursurile de master de anul acesta de la ... (vezi toată discuția)