avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Localizare teren !!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Localizare teren !!

Buna ziua ! Detinem un act de vanzare cumparare teren in mereaua satului, din 1925. La colectivizare terenul a fost luat de GAC fara ca titularul sa se inscrie in cooperativa. Din 1991 ne chinuim sa intram in posesia lui, dar intre timp o parte din acesta, 3,5 ha a fost trecut in intravilan . Acum justitia romana se face ca nu intelege si nu ne acorda terenul, spunand ca terenul nu este acelasi, nu ne poate da teren intravilan pentru ca am avut extravilan !!!
Legal, cine poate verifica si stabili amplasamentul schitei noastre? Mentionez ca schita este legalizata de organele competente la acea data.
Multumesc anticipat !!
Cel mai recent răspuns: ContSters221975 , utilizator 09:17, 8 Octombrie 2011
Multumesc, dar cred ca nu justitia stabileste termenii lingvistici, ea doar foloseste acesti termeni.
Intr-adevar, ii stabileste DEX-ul, care nu pune egalitate intre merea si vatra satului.
va trebuie o ridicare topo care sa aiba in vedere toate planurile - de la cele mai vechi la cele actuale
plus "dinamica" parcelelor..conform tuturor planurilor
Buna seara ! Multumesc de ajutor. Totusi cred ca este o lucrare mai deosebita, cui sa ma adresez pentru executare ?
Gigi47
un inginer de cadastru...care sa fie si expert judiciar..
am avut acum cativa ani o uzucapiune la sectorul 5 unde eu ca reclamant am prezentat niste acte de proprietate ale paratilor ..acte de prin '40-'50 cu date de identificare de genul celor de care vb..
s-a dispus efectuarea unei expertize in sensul celor aratate si...nu s-a confirmat ca aplasamentul pt care eu invocam uzucapiunea e acelasi cu cel descris din acte si expertiza efectuata in cauza..astfel respingandu-mi actiunea pe calitate:">
imi amintesc si acum intrebarea instantei care, de fata cu reclamantii isi punea problema ce fac eu daca nu se confirma..iar eu, am zis exact cum spun..urmeaza sa respingeti, cred:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la legea 247/2005 florica72 florica72 Buna seara!!! AS DORI SA IMI RASPUNDETI DACA E POSIBIL, CU PRIVIRE LA UN TEREN INTRAVILAN DE 15000MP PE CARE BUNICII L-AU AVUT IN POSESIE INAINTE DE ... (vezi toată discuția)
sentinta data pe legea 18/1991 limuzina limuzina In urma procesului sentinta a fost data favorabil partii adverse Bunicul meu a intrat in CAP cu un teren, tatal meu in baza legii 18/1991 a solicitat acest ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate ContSters115731 ContSters115731 Bunica mea si fratele acesteia au avut in proprietate fiecare o parcela de cate 900 mp fiecare, mostenire de la parintii lor, deci l800 in total.Prin anii ... (vezi toată discuția)