avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PROBLEME CU CARTEA DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PROBLEME CU CARTEA DE MUNCA

Buna seara,
Sunt medic (vechime 31 de ani) si lucreaz la o firma particulara. Am solicitat, in mai multe randuri (incepand cu iulie 2010), copie dupa cartea de munca si adeverinta care sa atesta calitatea de salariat dar nu am primit raspuns la nici una din cele doua solicitari. In ultima vreme nu mai vor sa dea nici nr. de inregistrare la cererile noastre. Va rog sa-mi spuneti daca exista articol de lege sau articol din codul muncii care sa-l oblige la eliberarea actelor solicitate de angajati.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 1 Iulie 2011
HG 500/2011
Art.8 (3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Cartea de munca trebuia sa va fie eliberata, inscrierile in ea au incetat la 31 dec. 2010. Mergeti la ITM pentru ea.
1. HG nr.500/2011 intra in vigoare de la 01.08.2011.

2. Art.7 alin.3 din HG nr.161/2006 si art.34 alin.5 C.mun. prevad aceasta obligatie a angajatorului.

3. Incalcarea de catre angajator a prevederilor art. 34 alin. (5) C.mun. este sanctionata cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei.
In cazul refuzului de a va elibera adeverinta , puteti sesiza ITM-ul si/sau Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca pentru formular e104 tanarobot tanarobot Buna ziua, In vederea obtinerii formularului E104 mi s-a comunicat ca este nevoie de o copie dupa cartea de munca. Eu am lucrat doar in 2011 deci nu am carte ... (vezi toată discuția)
Adeverinta care sa ateste vechimea in munca allview777 allview777 buna ziua. doresc sa particip la un concurs pt. ocuparea unei functii publice de executie la primarie, si mi se cere ori copie a cartii de munca sau/si ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca / carte de munca electronica robdin2007 robdin2007 Buna ziua, Imi puteti va rog spune cum procedez pentru a obtine o adeverinta din care sa reiasa vechimea in munca nemaiexistand carte de munca ... (vezi toată discuția)