avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca pentru formular E104
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca pentru formular E104

Buna ziua,
In vederea obtinerii formularului E104 mi s-a comunicat ca este nevoie de o copie dupa cartea de munca. Eu am lucrat doar in 2011 deci nu am carte de munca decat sub forma electronica. De unde se poate obtine asa ceva ? Institutia respectiva refuza "divulgarea" acestei informatii pe temeiul ca nu este treaba ei !!
Multumesc anticipat,
P.S nu stiu daca am incadrat corect subiectul, daca nu scuze !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:05, 26 Iunie 2012
Solicitati, in baza art.34 alin. 5 C.mun. coroborat cu art.8 alin.3 lit.b din HG nr.500/2011, eliberarea unei adeverintei de vechime de la angajator .. in caz de refuz, sesizati ITM-ul.

art.34 alin.5 C.mun. : La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

art.8 alin.3 din HG nr.500/2011: La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Multumesc pentru raspuns !
Totusi, aceste documente echivaleaza cu o copie dupa cartea de munca ?
In lipsa tipizatului de carnet de munca, dovada vechimii in munca se poate face cu adeverinta de vechime eliberata de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime in munca laura-jurist laura-jurist buna ziua in vederea inscrierii la un concurs se solicita adeverinta de vechime in munca. de unde se poate obtine aceasta adeverinta? multumesc (vezi toată discuția)
Carnet de munca relivoinea relivoinea am lucrat la un atelier de croitorie,am depus cartea de munca intr-un cat am mai lucrat aprox 11 ani la o alta unitate de croitorie.intru cat din 2011 sa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cartea de munca GABITZA2011 GABITZA2011 Buna seara, Sunt medic (vechime 31 de ani) si lucreaz la o firma particulara. Am solicitat, in mai multe randuri (incepand cu iulie 2010), copie dupa cartea ... (vezi toată discuția)