avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bonuri fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bonuri fiscale

Am tot cautat pe internet discutii legate de regimul bonurilor fiscale. Am inteles vajeala cu bonurile de benzina, cele pana in 100 ron s.a.m.d
Nu m-am lamurit insa asupra unui lucru: ce se intampla cu un bon fiscal mai mare de 100 ron , care nu este de combustibil sau taxi, pentru care nu am reusit sa iau factura fiscala, si pe care vreau sa il inregistrez in contabilitate numai pentru a justifica banii din casa; nu ma intereseaza nici sa deduc TVA-ul la acest bon, nici sa il inregistrez pe cheltuieli ci doar sa arat ca am platit ceva, doar sa justific banii din casa.

Va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: GHEORGHE POPA , Consultant fiscal 10:51, 20 August 2008
Bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice fiscale sunt documente care stau la baza inregistrarilor in contabilitate a cheltuielilor, in limita unei valori totale de pana la 100 lei ron, daca sunt stampilate si au inscrise denumirea cumparatorului, codul unic de inregistrare al acestuia

BF vor fi utiliz doar ca inreg a platii prin casa.
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2008
ContSters42967, utilizator
Bonurile fiscale pot fi folosite ca documente de justificarea doar a platii (iesirii de numerarar), in limita a 100 lei.
In rest, orice BF trebuie sa fie o plata u unei facturi.
Doar bonurile fiscale de combustibili auto sunt deductibile fiscal in conditiile pct.46 Norme Cod fiscal :
"(2) Pentru carburanţii auto achiziţionaţi, deducerea taxei poate fi justificată cu bonurile fiscale emise conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 64/2002, republicată, cu modificările ulterioare, dacă sunt ştampilate şi au înscrise denumirea cumpărătorului şi numărul de înmatriculare a autovehiculului"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon carburant+factura obligatoriu?! egivandor egivandor Buna ziua, Din senin a aparut un zvon puternic conform caruia incepind cu 01.07.2009 este obligatoriu pentru deducerea in contabilitate ca bonul fiscal pentru ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal mai mare de 100 ron platit cu card adriana_n adriana_n Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: Bonurile Fiscale platite cu cardul sunt deductibile si daca au valoare mai mare de 100 lei? Va ... (vezi toată discuția)
Achizitie cu bonuri fiscale, factura emisa ulterior florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt intregistrarile contabile pentru situatia in care se achizitioneaza combustibil (pentru un TAF) pe baza de bonuri ... (vezi toată discuția)