avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bon fiscal mai mare de 100 ron platit cu card
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bon fiscal mai mare de 100 ron platit cu card

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: Bonurile Fiscale platite cu cardul sunt deductibile si daca au valoare mai mare de 100 lei?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 09:53, 22 Iunie 2009
nu , cardul e doar o alta modalitate de achitare a datoriei catre furnizorul ... care este ...
Ati putea sa imi dati un nr de lege/ ordin/ordonanta din care sa ma pot documenta concret?
Va multumesc!
din ce punct de vedere doriti un temei legal ? al emiterii bonului fiscal ? al deductibitatii ( sau nu) a acestuia ? al platilor cu card ? :)
Scuze,
Din punct de vedere al deductibilitatii platilor BF mai mari de 100 ron achitate cu cardul.
Multumesc
Ordinul 1714
2) Bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice fiscale vor fi folosite începând cu data de 1 ianuarie 2006 numai ca documente de înregistrare a plăţilor în Registrul de casă. Fac excepţie de la această regulă, în sensul că stau la baza înregistrărilor în contabilitate a cheltuielilor, următoarele documente:
a) bonul fiscal emis conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările ulterioare, utilizat pentru justificarea taxei pe valoarea adăugată aferente carburanţilor auto achiziţionaţi în vederea desfăşurării activităţii, dacă este ştampilat şi are înscrise denumirea cumpărătorului şi numărul de înmatriculare al autovehiculului;
b) bonul fiscal emis de aparatul de marcat fiscal utilizat în activitatea de taximetrie, în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare;
c) bonul fiscal emis conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, republicată, cu modificările ulterioare, însoţit de documentul care atestă plata prin cardurile bancare ale societăţilor comerciale;
d) bonul fiscal emis conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, republicată, cu modificările ulterioare, a cărui valoare totală este de până la suma de 100 lei (RON) inclusiv, dacă este ştampilat şi are înscrise denumirea cumpărătorului, codul unic de înregistrare al acestuia sau codul numeric, în cazul persoanelor fizice care desfăşoară activităţi independente.

Alte discuții în legătură

Bon taxi mmanu mmanu in luna in care emit facturi de PFA, am si bonuri de taxi stampilate, nu exagerat de multe iar data emiterii este in preajma datei de emitere a facturilor. ce ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau bon fiscal+factura la plata cu cardul? 2AS 2AS Va rog sa-mi spuneti daca pentru a inregistra in contabilitate o cheltuiala (consumabile pt. firma) achitata cu card pe contul firmei e suficient bonul fiscal ... (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale mai mici de 100 lei Magda Staicu Magda Staicu Nu imi e clara urmatoarea situatie pe care doresc sa o dezbatem : Avem asa : 1. HOTÃRÂRE nr. 105 din 18 februarie 2009 privind abrogarea Hotărârii ... (vezi toată discuția)