avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reintegrarea in meseria de consilier juridic dupa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reintegrarea in meseria de consilier juridic dupa condamnare

Buna ziua, ma numesc DI si am fost consilier juridic. M-au prins cu laure de mita in 2003. M-au arestat, si condmanta definitiv. Apoi la puscarie ca tot nu aveam ce face m-am apucat sa fac un recurs care la ICCJ mi-a dublat pedepsele. Acum sunt iar liber si mi-am facut rebilitare judecatoreasca, ca am un nas acolo. M-am angajat iar Consilier juridic dar se executor IFN la acelas angajator. Credti ca o sa am probleme in exercitarea profesiei!?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:58, 6 Iulie 2011
Pentru ce sa aveti probleme?
Ma gandesc ca aparand in Instante ma recunoaste cineva si face opozitie.
Din moment ce sunteti reabilitat de ce sa existe probleme?
Lucrati legal si cu acte in regula.
Stimate domn, spetza este destul de reala si actuala. Observati ca nu spun stimate coleg, pentru ca eu nu sunt jurist, ci o alta persoana care se prezinta exact in functia pe care am enuntat-o, si impotriva mea. Daca juristul, avocatul, magistratul, medicul, etc a faptuit o infractiune grava, ce priveste nedemnitatea profesiei si persoanei autorizate de organul profesional, incalcand statututul profesional, odata cu condamnarea definitiva nu mai are drept de a profesa in orice meserie legata de pregatirea juridica, medicala ori e alta natura. Am putin timp si va dau exemple. Un medic ginecolog, la un control de rutina isi adoarme pacienta cu kelen si o violeaza. Este vazut de asistenta si chemat alt medic, care face plagere la colegiul medicilor si la organele penale competente. Este condamant definitiv, si cu toate ca in decizia de condamnare nu specifica pedeapsa complementara, dupa reabilitare judecatoreasca, incerca sa se reangajeze medic la un "privat". Mangerul de personal, desi in cazier nu mai apare condamnarea, ea este consemnata, si refuza angajarea. Medicul ori "fostul medic" face opozitie in instanta, unde spre stupoarea sa si a avocatilor sai, sentinta ii este potrivnica. Face recurs, insa nu mai apuca, pentru ca intre timp pana la primul termen de recurs, descopera intamplator ca victima "placerii" sale era sotia "angajatorului", care ii fusese si coleg de facultate. S-a sinucis.
A se vedea si motivarea ICCJ in Decizia nr. 1434/2004 data in Dosar 4440/2003, ce priveste nedemnitate.

Cum spetza prezentata, ma scuzati de capacanare, deformatie profesionala, este reala, cetateanul DI care se prezinta consilier juridic al unei entitati private asociative, care l-a delgat comite o infractiune penala si el si angajatorul sau. Pentru ca atat consilierii cat si dumnevoastra avocatii sunteti trecuti in tabelele organului care v-a autorizat. Nu suntei trecut si am dreptul sa cer judecatorului legitimarea. Quand non est in actum, non est in mundo. Si sunt doar un biet admnistrator somer, pentru ca apare concurenta neloaiala care nu este combatuta nici chiar de cei afectati, din ignoranta, necunostere ori neputinta.Si cati nu va concureaza neloaial, chiar sub ochii dumnevoastra. Insa se si sustrag de la plati catre bugete fie ale asociatiilor profesionale, fie ale statului care se mai numeste si evaziune fiscala. In CP avem cateva articole elocvente insa nefiind in bransa va las pe dumnevoastra sa comentati subiectul, spre stiinta celor care inca nu stiu, si interpreteaza dreptul dupa propriul interes. O eroare mare, mare, este si a completului, care unei parti ii cere actele de identitate, iar celeilalte ii ia in considerare numai acte prezentate doar instantei. De aici pleca coruperea in lant. Deformatie profesionala. Cu respect!
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
E N, Alte profesii
Ce pot sa va zic este faptul ca un avocat deosebit de cunoscut a fost condamnat si apoi a profesat fara probleme si inca cu mare succes...evident dupa reabilitare...

Alte discuții în legătură

Vreau la absolvire sa devin consilier juridic, pot daca am fost condamnat 1 an cu suspendare? petricacarbunari petricacarbunari Buna Ziua , Sunt in anul III la Drept, mai am un an si termin. La absolvire vreau sa devin consilier juridic. Dar am o problema. Inainte de facultate am ... (vezi toată discuția)
Cum devii consilier juridic? mariusbitoi mariusbitoi cum devii jurist dupa ce esti licentiat in drept? (vezi toată discuția)