avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reintegrarea in meseria de consilier juridic dupa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reintegrarea in meseria de consilier juridic dupa condamnare

Buna ziua, ma numesc DI si am fost consilier juridic. M-au prins cu laure de mita in 2003. M-au arestat, si condmanta definitiv. Apoi la puscarie ca tot nu aveam ce face m-am apucat sa fac un recurs care la ICCJ mi-a dublat pedepsele. Acum sunt iar liber si mi-am facut rebilitare judecatoreasca, ca am un nas acolo. M-am angajat iar Consilier juridic dar se executor IFN la acelas angajator. Credti ca o sa am probleme in exercitarea profesiei!?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:58, 6 Iulie 2011
sa inteleg ca ati primit mita in exercitarea atributiilor de serviciu ?
nu aveati cum sa primiti pedeapsa mai mare pe recursul dvs deoarece nu vi se poate agrava situatia in propriul recurs.
Stimate doberv recursul la ICCJ l-a facut PNA ca impotrive deciziei CA Cv. Ma iertati a nu am fost clar in exprimare. Cu privire la parerea Dl lasccoschi condamnarea unui jurist pt. infr. care nu au legatura cu meseria practicata, ori nu lezeaza demnitatea profesiei aveti dreptate. Cazul este real, insa nu sunt eu in cauza, ci un adversar la bara, care indrazneste sa fie si agresiv. 19204/1/2003. Statutul cons. jur. face trimitere la statutul avocatilor, care elimina clar din profesie pe cei nedemni, iar in CP art 64 avem clar cauza de nedemnitate la lit c daca nu ma insel. In acest caz, odata adus la cunostiinta Presedintelui, cred ca se lasa cu penal si pentru "indraznet" si pentru angajator. Mie ca economist imi este rusine ca nu apelez la profesionisti, dar, cunosterea chestiunilor de drept nu mi se datoreaza mie ci facultatii, care "obliga" pe contabili sa invete chestiuni de drept. De aici a devnit un hoby, pentru ca si contabilul lucreaza efectiv numai pe baza legii, daca nu vrea sa aiba probleme. Va multumesc pentru participare la discutie. Sunteti extraordinari si internautii interesati ar trebui sa va multumesca numai pentru acest lucru. Din discutiile dumnevoastra se desprind extraordinare concluzii, care duc spre cercetare si adevar. Credeti ca Presedintele se va desiza in favoarea organului competentent? Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2011
E N, Alte profesii
probanil ca nu detineti toate datele necesare ca sa va elucidati.
stiti ca a fost condamnat insa nu cred ca stiti cu adevarat in ce calitate a primit mita.
art 64 lit c ,c.pen. prevede "dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savarsirea infractiunii " .
sa ne gandim ca intre timp individul si-a facut si reabilitarea.
mai cer pareri si mai scriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau la absolvire sa devin consilier juridic, pot daca am fost condamnat 1 an cu suspendare? petricacarbunari petricacarbunari Buna Ziua , Sunt in anul III la Drept, mai am un an si termin. La absolvire vreau sa devin consilier juridic. Dar am o problema. Inainte de facultate am ... (vezi toată discuția)
Cum devii consilier juridic? mariusbitoi mariusbitoi cum devii jurist dupa ce esti licentiat in drept? (vezi toată discuția)