avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

studii superioare

Buna seara.As dori sa intreb si eu daca la patroni se plica legea salarizarii dupa studii.Adica,eu de exemplu ,am urmat o facultate plus master .Daca ma angajez in firma unde am lucrat pana acum (sunt in concediu crestere copil) si in domeniul in care am studiat,patronul meu este obligat sa imi faca salariul mai mare decat o posibila colega pe acelasi post dar fara studii superioare?Multumesc .
Cel mai recent răspuns: adelinab , utilizator 16:08, 2 Iulie 2011
Doar daca postul respectiv necesita studii superioare.
Sa presupunem ca necesita.Este obligat si PATRONUL?Asta intr-un caz dar in al doilea caz,am o cunostinta care a vrut sa se angajeze ca vanzatoare si a refuzat-o patronul din motiv ca are studii superioare.
Nu merge doar cu presupusul, de ex. daca postul este de inginer, se angajeaza un absolvent de inginerie si este platit ca atare, asta este obligatoriu si pt persoanele juridice cu capital integral privat ( cazul "patronului"). Daca postul e de secretara, nu mai e obligatoriu sa se plateasca in plus, chiar daca angajatul are studii superioare.

In al doilea caz, a fost doar o prostie, nu poti refuza pe cineva ca este ultrapregatit, dar nu exista nici o prevedere legala in acest sens, deci ramane la aprecierea "patronului".
Multumesc frumos de raspunsuri.Refuzul pt fata cu studii a fost :"A,nu pot sa te angajez ca ai studii si trebuie sa iti fac salariul mai mare".Studiile sunt cu licenta in stiinte economice.Dar ce pt vanzatoare era necesar sa ai studii superioare ,ca sa fie obligat la salariu mai mare?
Tocmai, ca nu era. Respectivul nu era informat, putea sa o angajeze. Sau a fost un mod "elegant" de a o refuza.

Alte discuții în legătură

Subinginer angajat pe post de inginer Instantlife Instantlife buna ziua? O societate angajeaza subingineri si chiar persoane fara studii superioare pe post de inginer(nu e vorba doar de post intern, dar mai si fac ... (vezi toată discuția)
Nereguli actualul loc de munca-hotel georgemarius georgemarius In primu rand as vrea sa stiu care sunt sansele sa obtin ceva daca as da in judecata actualul loc de munca, un hotel? Neregulile ar fi urmatoarele: neplata ... (vezi toată discuția)
Pe ce functie pot fi angajat dupa ce am terminat masterul ccdcla ccdcla ABSOLVENT AL FACULTATII DE SILVICULTURA IN 2007 AL “UNIVERSIITATII STEFAN CEL MARE SUCEAVA” SI A CURSURILOR DE MASTERAT CU SPECIALIZAREA ... (vezi toată discuția)