nu mai sunt in termen!
anul trecut m-am trezit cu conturile blocate si in termen de 15 zile am depus contestatia la executare la judecatorie si am cerut si daune morale invocand art.8 din legea contenciosului administrativ. Am invocat si faptul ca executorul trebuia sa verifice daca acele creante nu sunt prescrise.
Lucrurile sunt mai complicate, nu stiu daca am inteles corect si eu.
Dosar introdus in august 2024 si abia in ianuarie 2025 am primit termen iar instanta de la judecatorie a analizat cererea, si-a declinat competenta spre tribunal si pentru ca am cerut daune morale a dispus constituirea unui nou dosar la judecatorie cu obiectul 'pretentii'. De la tribunal am primit instiintare pt constituirea acelui dosar si s-a dispus suspendarea pana la judecarea dosarului de la judecatorie. Intre timp, instanta de la judecatorie s-a pronuntat cu Încheiere finală (dezinvestire) prin care imi respinge actiunea cu obiect 'contestatie la executare silita' dar si dosarul cu 'pretentii'. Ceea ce mi se pare foarte ciudat este ca dosarul disjuns catre tribunal, sectia contencios ad-tiv, are ca obiect tot 'pretentii' si nu contestare la executare silita, si apare pe rolul judecatoriei, sectia civila (cand ar fi trebuit sa fie la tribunal, pe sectia contencios).
Ori e o problema pe portal (intre timp am trimis un email catre tribunal ca sa ma lamuresc unde e dosarul asta dar voi primi raspuns abia saptamana viitoare)., ori greseala instantei de la judecatorie, sectia civila. Eu am primit citatie de la tribunal ca dosarul e pe rolul lor si totusi portalul spune altceva. Doresc sa repun dosarul pe rolul tribunalului si sa invoc prescrierea creantelor fiscale dar ma deruteaza inregistrarile de pe portal.
SCA IONESCU & NOVAC a scris:
Împotriva deciziei de impunere se depune acțiune la tribunal, nu contestație la executare. Dacă mai sunteți în termen, puteți formula o nouă cerere. Discutați concret cu un avocat care să analizeze actele și termenul.