avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament cumparat si supus mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament cumparat si supus mostenirii

parintii au avut repartizat un apartament , asa cum era pe vremuri. prin 1990,1992. Dupa revolutie, cand sora mea avea 19 ani, abia terminase liceul si fusese angajata s-a realizat actul de vanzare-cumparare de catre stat spre aceasta, adica pe numele sorei, iar la semnatura cumparatorului a fost trecut tatal meu ( el a semnat si el platea de fapt). Sora in ultimii ani nu a mai permis parintilor accesul si nici mie, spunand ca nu o intereseaza, a muncit si e proprietara.
Din 1995 sora locuieste numai ea in acel apartament, parintii plecand la tara.
Tatal a murit acum o luna. Vom face succesiunea:eu , mama, sora.

Deoarece a primit totul casa si masina de la ei, iar eu nimic desi stau cu chirie si parintii intentionau sa schimbe acel act ce pot face. Acum nici mama nu va avea acces.
Nu cumva se poate demonstra ca acel act prezentand semnatura tatalui are reale vicii?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 23:25, 1 Iulie 2011
Conform Legii 85/1992 cumparator este titularul contractului de inchieriere la data incheierii contractului de v-c. Facand si aplicatia prevederilor art.30 din Codul familiei reiese ca au calitatea de proprietari ai apartamentului tatal decedat si mama dvs. iar prin succesiune deveniti proprietar impreuna cu sora...
Nu este posibil sa se fi incheiat contractul de vanzare cumparare cu sora si sa semneze tatal, in mod normal vanzarea nu se putea incheia decat cu titularul contractului de inchiriere. Ati vazut dvs. actul respectiv? Asa cum s-a mentionat si mai sus, tatal si mama ar trebui sa fie (legal) proprietari, iar la succesiune se va imparti jumatatea tatalui (din care mama va primi 1/4, iar dvs. si sora impreuna 3/4), cealalta jumatate este a mamei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

apartamentul va putea fi supus taxei de succesiune eloria eloria Parintii au avut repartizat un apartament de 3 camere in 1987, in contractul de inchiriere figurand: mama,tata, fiica mare EU si sora. Dupa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.acum multi ani parintii ... zexe1 zexe1 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Acum multi ani parintii mei au divortat,la divort sa cerut ca tatal sa paraseasca domiciliu si mama sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mama a decedat de curand.dansa a fost divortata de ... grigut grigut Buna ziua, Mama a decedat de curand.Dansa a fost divortata de tatal meu inainte de Revolutie , probabil 1982 , 1983, si in urma acestui fapt si-a reluat ... (vezi toată discuția)