avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract

am facut un contract cu o firma pentru achizitionarea unui laptop si am semnat doar contractul bancii care ma imprumuta,iar cu acea firma am semnat doar o chitantza fiscala de primire , laptopul va veni marti sau miercuri este posibil ca semnand acele acte sa spuna ca mie mi-a dat laptopul ? mentionez ca nu am semnat nimic ca acte la laptop sau garantie la el din moment ce nu l-am primit ,,,#-o
Daca ei nu vor sa mai dea laptopul ce cai de atac juridic am sau ce ma sfatuiti sa fac ? va multumesc astept orice opinie sau raspuns

Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
pustanul, utilizator
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 12:30, 2 Iulie 2011
Pai daca ati semnat de primire inseamna ca l-ati primit. Aceasta teoretic. Daca firma vrea sa va faca necazuri nu prea aveti ce face.
dar ar trebui sa dovedeasca cu actul de garantie ca mi-au dat laptop banuiesc , in caz ca depun o plangere la politie pentru inselaciune as cere caseta video din data aceea sa se vada pe camera clar ca nu ies cu nici un laptop in mana
Firma nu trebuie sa dovedeasca decat ca d-voastra ati primit marfa. Si aceasta se face cu documentul pe care apare semnatura d-voastra de primire. Facturi, certificate de garantie sau alte asemenea nu reprezinta o dovada ca ati primit ceva.
Daca d-voastra ati confirmat pe o bucata de hartie cum ca ati primit marfa, pentru firma aceasta este dovada cea mai clara.

Dar stati si asteptati pana la termen. Si inca ceva. S-ar putea sa nu fi semnat de primirea marfi ci cu totul altceva.
este o factura fiscala si mi-a spus ca atunci cand vin pentru ridicarea laptopului sa am acea factura la mine oricum va multumesc pentru raspunsuri + este necompletata la date privind expeditia numele delegatului s.a doar semnatura mea de primire :(
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
pustanul, utilizator
Aveti mp.
Din pacate lipsa datelor respective "confirma" ca marfa a fost ridicata personal, semnandu-se chiar personal de primire.

Daca sunt de rea credinta atunci vor putea oriunde ca d-voastra ati ridicat personal marfa (nu a fost expediata) si ati semnat chiar pentu aceasta.

Daca sunt corecti atunci va veti primi marfa cand mergeti sa o ridicati.

Insa puneti-va o intrebare. Daca mergeti cu actul respectiv in care ati semnat de primire si dati peste un angajat nou care nu stie despre ce este vorba si solicitati sa primiti marfa, ce credeti ca vi se va raspunde? Orice persoana va va intreba cum de aveti tupeul sa veniti si sa mai solicitati inca o data marfa, doar ati primito si ati semnat de primire.
Este greseala d-voastra ca nu va uitati si semnati fara sa fiti atent. Pe viitor aveti mai multa grija unde si pentru ce semnati, pentru a evita neplacerile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi emise pe numele firmei mele fara ca eu sa le primesc vali2008 vali2008 Buna ziua, am si eu o problema de drept comercial cred.. si anume am un SRL si am colaborat cu o firma cumparind marfa cu factura si eliberind pe loc CEC-uri ... (vezi toată discuția)
Completare factura fiscala voicudamian voicudamian In calitate de PFA-traducator, am emis de mai multe ori facturi fiscale catre un client. In factura am trecut la rubrica \\" date privind expeditia\\" datele ... (vezi toată discuția)
Marfa fara factura fara aviz...cum pot recupera banii? Raluca Trenca Raluca Trenca Buna ziua, Sunt noua utilizatoare pe aici. am citit multe din discutiile voastre de pe forum si m-au ajutat destul de mult pentru a intelege mai ... (vezi toată discuția)