avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus fiind sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus fiind sub influenta alcoolului

am fost urmarit de o masina pe o raza de 1 km si oprit de catre acesta mentionez ca soferul e politist si nu era in misiuneci cu masina personala , mia luat cheile si ma retinut pana a sosit un echipaj de politie .in urma etilotestului a iesi 1,04 mg.am fost dus sa mi se recolteze probe biologice mi sa retinut permisu . ce urmari pot avea va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:07, 1 Iulie 2011
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Infractiunea prev. de art 87 al. 1 din Oug. 195/2002 este sanctionata cu pedeapsa inchisorii intre 1 si 5 ani.
Daca nu aveti antecedente penale si uzati de disp. art 320 indice 1 c.proc.pen. -recunoasterea vinovatiei, care va da posibilitatea reducerii limitelor de pedeapsa cu 1/3 si administrati probe in circumstantiere, aveti sanse sa obtineti o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendarea executarii sub supraveghere.
In situatia condamanarii printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, permisul dvs. de conducere se va anula.
Va veti putea prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Angajati avocat.


Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins cu nr. rosii expirate si baut ContSters213651 ContSters213651 am baut si ma prins cu masina cu nr rosi expirate mi sa comunicat ca incepe urmarirea penala faptele pravazute de art85 alin.1,2 si art.87 alin1 o.ug 195\2002 ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice ContSters214119 ContSters214119 Daca am condus un autovehicul si am avut pe etilotest 0,44 iar la sange 1.1,fiind prima mea abatere,iar serviciul meu depinde de permis si sunt unic ... (vezi toată discuția)
Pedepse - alcoolemie joonn joonn buna ziua ,ce pedeapsa primesc daca am avut peste 0,80 (vezi toată discuția)